​így szabadulhatsz meg a napégéstől pár óra alatt!

2020. július 12., vasárnap




Védekezzünk a káros napsugarak ellen, mert különben könnyen bőrrákot kaphatunk. Ha mégis leégtünk, próbáljuk ki az alábbi természetes módszerek valamelyikét!

Zabliszt

2 csésze zabpelyhet zúzzuk lisztté, majd áztassuk 20-30 percig egy kevés meleg vízben. Ezzel kenegessük a leégett bőrt. A zabliszt megnyugtatja a leégett bőrt, és elősegíti a regenerálódást is. Naponta kétszer alkalmazzuk ezt a módszert.

Aloe vera

A problémás területeket kenegessük aloe vera géllel. Beszerezhetjük bioboltokban is, de a legjobb, ha van otthon aloe vera növényünk, és akkor a friss levet könnyen kinyerhetjük a levelekből. Hidratálja a száraz, repedezett bőrt, csillapítja a fájdalmat, és a gyulladást, felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.

Szódabikarbóna

A fürdővízhez adjunk 1-2 csésze szódabikarbónát, majd merüljünk el a kádban legalább húsz percre. A szódabikarbóna megnyugtatja a bőrt, csillapítja a gyulladást. Vagy keverjünk el zablisztet, szódabikarbónával, és tejjel, majd ezzel a péppel kenjük be a leégett bőrfelületet.

Levendula olaj

Egy teáskanál levendula olajat keverjünk el 2 dl vízzel, tegyük egy szórófejes flakonba, és ezzel spricceljük be a problémás bőrfelületet. A levendula nyugtatja a bőrt, és enyhíti az égési sérüléseket.

Varázsmogyoró

A leégett bőrt kenjünk be óvatosan egy kevés varázsmogyoró krémmel, majd 5-10 perc múlva mossuk le. Ismételjük meg egy párszor, míg a gyulladás elmúlik.

Joghurt

Kenegessük be joghurttal a leégett bőrünk, hagyjuk állni rajta 5-10 percig, majd mossuk le. Hatása azonnal érezhető, hűsíti a felhevült bőrt, és regenerálja. Hidratál, és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.


Megtekintések száma: 3223





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet