Így turbózhatod fel a szervezeted és immunrendszered 8 lépésben!

2020. június 8., hétfő




8 rendkívül hatásos növény, mellyel megerősítheted immunrendszered!

A fokhagymával nem mondunk újat, de ebben a listában olyan zöldségek is szerepelnek, amelyekről eddig még nem biztos, hogy hallottad, milyen jótékony hatással vannak az immunrendszerre.

Fokhagyma

Az erős illatú fokhagyma nagy mennyiségben tartalmazza az immunstimuláló allicin nevű vegyületet, ami elősegíti a fehérvérsejt-képződést és elpusztítja a náthát és influenzát okozó vírusokat. Közel 100%-os eredményességgel végez a vírusos, gombás és bakteriális fertőzésekkel, valamint a légúti vírusokkal.

Hagyma

A hagyma allicinen kívül még kvercetint is tartalmaz, amely vegyület nyákoldó hatású. A csípősségének köszönhetően növeli a vérkeringést, melegítő hatású, ami a hideg időben igencsak hasznos – a fertőzések elkerülése miatt is. Kicsit furcsán hangozhat, de ha egy félbevágott hagymát teszel a hálószobádba, amikor alszol, az felszívja a körülötted keringő baktériumokat, így téged elkerül a fertőzésveszély.

Gyömbér

Fűszeres, csípős és isteni: a gyömbér csökkenti a lázat, a torokfájást, felszakítja a letapadt váladékot. Csípős ízét a gingerol és shagaol nevű gyulladáscsökkentő anyagoktól kapja, hatásukra serkenti a vérkeringést és megnyitja a melléküregeket.

A javuló vérkeringésnek köszönhetően több oxigén jut a szövetekhez, hogy eltávolítsák a méreganyagokat és a vírusokat. Kutatások azt igazolják, hogy a gyömbér képes megelőzni és kezelni az influenzát, valamint hányinger, gyomor- és fejfájás esetén is nagyon hasznos.

Tipp: Készíts reggel gyömbérteát, ha úgy érzed, kezdesz beteg lenni. Szeleteld fel a gyömbért, dobd egy fazék vízbe, majd ha felforrt adj hozzá pár csepp citromlevet. Át fogja tisztítani az egész szervezted.

Cayenne

A Cayenne-paprika kapiszkum tartalmának köszönhetően gazdag forrása a C-vitaminnak és a bioflavonidoknak, amelyek nagymértékben támogatják az immunrendszert a nátha elleni harcban. Hogyan? Serkenti a fehérvérsejt-képződést, valamint megtisztítja a sejteket és szöveteket a méreganyagoktól.

A Cayenne-bors antioxidánsokban és béta-karotinban gazdag, ami segít egészségben tartani a nyálkahártyát. Fűszeressége miatt izzasztja a testet, ezzel növelve az immunrendszer aktivitását.

Tipp: Ha beteg vagy keverj el cayenne port egy kis meleg vízzel és citromlével: felturbózza az immunrendszered.

Tök

A tök jó C-vitamin és karotin forrás. Az emberi testben leggyakrabban megtalálható hat karotinoid – amelyet tökfogyasztással is be tudunk vinni szervezetünkbe – csökkenti a különböző rákos megbetegedések esélyét, védi a szemet és a bőrt a káros UV sugárzástól és segíti megakadályozni a szívbetegségek kialakulását. Emellett az alfa-karotin segít lassítani az öregedés folyamatát.

Kelkáposzta

Mint más leveles zöldségek, a kelkáposzta is jó adag E-vitaminnal rendelkezik. Az immunhatást serkentő antioxidáns a fehérvérsejtek termelődését idézi elő, amelyek megölik a nem kívánt baktériumokat. A kelkáposztát akár nyersen, akár párolva fogyasztod, élvezni fogod a csodálatos előnyeit.

Citrusfélék

A narancs, grépfrút és citrom telis-tele van C-vitaminnal, ami segít megemelni a szervezet ellenálló képességét a csúnya betolakodókkal szemben. Legjobb módja, hogy részesülj a jótékony hatásukban, ha egyenesen a piacról, frissen fogyasztod őket.

Zöld tea

A zöld tea kiváló antioxidáns-forrás: többféle polifenol (különösen katekin) is megtalálható benne. Egyes tanulmányok szerint a katekin könnyedén le tudja győzni az influenza és a nátha vírusát. Egy csésze zöld tea elkortyolgatása segít új erőre kapni, még akkor is, ha szörnyen betegnek érzed magad.

egészség egészség megelőzés gyógynövények természetes remediák


Megtekintések száma: 23121





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet