Ijesztő: a Zika-vírus képes szaporodni a magzati agyban

2016. december 17., szombat




Amerikai kutatók bizonyítékot találtak arra, hogy a Zika-vírus képes szaporodni a csecsemőm agyában a megszületése után is.

Elképesztő felfedezést tettek a kutatók, ami egyben nagyon is riasztó. Mégpedig azt, hogy a Zika vírus hatékonyabb, és ellenállóbb, mint korábban gondolták.

Felfedezték ugyanis, hogy hogy a szúnyog által terjesztett vírus a kismama méhlepényében és a magzati agyban is képes növekedni.

Vagyis a gyerek megszületése után is komoly jelentősége van a vírusnak, és akár terjedni is képes.

A placentában nevezetes jelen lehet akár hónapokon keresztül is, még a születés után is. Ezt korábban csak sejtették, és feltételezésekkel rendelkeztek erre vonatkozóan, de nem voltak benne biztosak a kutatók.

Ez azért jelentős felfedezés, mert közelebb viheti az orvosokat ahhoz, hogy rájöjjenek a Zika vírus mögötti hatásmechanizmusra, és jobban megismerjék, hogyan okoz születési rendellenességeket a Zika-láz.

44 terhes nő placentaszöveteit is bevonták tanulmányukba, közülük 22 látszólag egészséges gyermeknek adott életet, 22 pedig elvetélt, vagy kisfejű gyereket hozott a világra.

A Zika vírus és a kisfejűség közötti kapcsolatot már bebizonyították, és azt is, hogy akár komoly emberiséget veszélyeztető meddőségi járványt okozhat a jövőben.

Sokan már most attól félnek, hogy valóssággá válhat az Ember gyermeke című filmben látott szomorkás világkép, ahol két évtizede nem született már új emberi gyermek, mivel a nőket egy globális meddőség sújtotta.

A vallásosak Isten művének tartják, aki meg akarja tizedelni a Föld lakosságát, mivel az emberiség már így is túlszaporulatban van.

tudomány egészség betegség betegségek


Megtekintések száma: 77657





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet