Ijesztő, de a Paksi Atomerőmű alatt egy tektonikai törésvonal halad el

2022. november 7., hétfő




Sem a tervezett bővítés telephelye, sem maga a Paksi Atomerőmű nem felel meg a Nemzetközi Atomenergia Hivatal előírásainak!

Hitted volna, hogy A Paksi Atomerőmű életveszélyes? Legalábbis egy bizonyos értelembe bármikor bekövetkezhetne egy olyan katasztrófa, mely eltörölné egész Magyarország és fél Európa területéről az életet.

Ugyanis elég lenne egyetlen nagyobb földrengés Paks területén, és az ott található erőmű komplexum úgy megsérülhetne, mint annak idején Fukusimában.

És mint tudjuk, Fukusima erőműve azért nagyságrendekben mérve fejlettebb volt, és nem utolsó sorban földrengésbiztos, mégis a világ óceánjainak egyharmadát - más jelentéske szerint kétharmadát - pusztította ki az onnan felszabaduló sugárzás és radioaktív izotópok.

Egy tektonikai törésvonal gyakorlatilag a nukleáris létesítmények alatt halad át, egy geológus pedig tízezer évnél fiatalabb földrengések nyomaira bukkant a telephely közvetlen közelében a felszínen.

Ezt az információt tudományosan állapították meg még korábban, azonban nem hozták nyilvánosságra szándékosan. Végül az átlátszó.hu volt az, melynek sikerült hozzáférnie a titkos információkhoz, és közzétenni a nyilvánosság számára.

Egyébként érdekes adalék, hogy a paksi telephely földrengésbiztonságáról évtizedes tudományos vita zajlik, mert az 1970-es évek elején, az atomerőmű építése előtt nem vizsgálták érdemben a helyszín tektonikai sajátosságait, azt hatalmi szóval jelölték ki a szovjetek.

A tervezett paksi bővítéshez ismét földtani kutatásokra volt szükség, ezeket több mint 8 milliárd forintért el is végezték, de a részletes eredményeket eltitkolták a kívülállók elől.

Sokak szerint ennek az is lehetett az oka, hogy a nyilvánosság számára rossz fényt vetne az atomprojektre a tény, hogy valójában egy rosszul irányzott földrengés során mindenki sugárfertőzötté válhatna hazánkban néhány óra leforgása alatt.

Ez pedig valljuk be, igen aggasztó, főleg annak a tekintetében, hogy a Csernobilnél bekövetkezett katasztrófa is mennyire pusztító volt.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség kataklizma


Megtekintések száma: 242736





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet