Ijesztő? érkezik a húsadó? Megadóztathatják a vörös húsokat!

2018. november 15., csütörtök




Három éve az ENSZ Világegészségügyi Szervezete, a WHO rákkeltőnek ítélte a vörös húsokat, mint például a sertés-, a marha- és a bárányhús, ha ezeket a húsipar gyári termékeiben fogyasztjuk el (például kolbász, szalonna, szárított marhahús).

A rákkeltő hatás oka részben a a magas só- és cukortartalomnak, mesterséges adalékanyagok és emulgeálószerek jelenlétének is köszönhető.

A steakekről és burgerekről (azaz húspogácsás szendvicsekről) azt mondták ki, hogy “valószínűleg rákkeltőek”.

A húsadó is repked már a közbeszédben egy-két éve, ami eszköz lehet arra, hogy a környezetkímélőbb gyártású műhús felé irányítsa a fogyasztói igényeket.

A húsadó célja kettős: egyrészt a lakosság egészségét hivatott javítani, másrészt az ökoszisztémát védeni.

Egy októberben publikált vizsgálat kimutatta, hogy a gyárilag előállított húsipari termékek rendszeres fogyasztása 9 százalékkal növeli a mellrák kialakulásának esélyét.

Az említett húsipari termékek ára jelentősen megugrana a húsadó miatt.

Vagyis a növekvő árak a kereslet csökkenését vonnák maguk után.

A húsokat EGYELŐRE nem adóztatják a kormányok, pedig más rákkeltő anyagokat világszerte adókkal sújtanak, így például a dohányipari termékeket, az alkoholos italokat…

Sőt egyre több országban a cukrozott üdítőitalokat és finomított, cukros rágcsálnivalókat (kólaadók, chipsadók), hogy ezzel is igyekezzenek leszoktatni a népet a fogyasztásukról.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen


Megtekintések száma: 20046





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet