Ijesztő: robbantásra készülhetett egy magyar férfi!

2017. augusztus 1., kedd




Ha nem kapják el a rendőrök, itt is egy pokolgépes merénylet következhetett volna be?

Nemrég a Budapesti Központi Kerületi Bíróság elfogott egy férfit, aki rablási előkészületekben vett részt, de ez még nem minden. A 29 éves férfi lakásában még robbanószert is találtak, különféle eszközöket, melyek egy pokolgép készítéséhez voltak szükségesek neki.

Jelenleg robbanóanyaggal való visszaélés a vád S. Ábel ellen, aki korábban már többször bekerült a hírekbe.

Egy ízben 2010 előtt egy egyetemi vérengzésen gondolkodott, amit versbe foglalt, de szerencsére idő előtt lekapcsolták a rend őrei. Később pedig egy helyi McDonald's gyorsétteremben lövöldözött, amikoris többször belelőtt a mennyezetbe, majd távozott.

Emberölés előkészülete miatt 2013-ban a Fővárosi Törvényszék két és fél éves szabadságvesztésre ítélte. 2014 októberében másodfokon az ítélőtábla viszont azt állapította meg, hogy S. Ábel csak közveszéllyel fenyegetést követett el és a büntetést jogerősen 50 nap közérdekű munkára enyhítette.

A nagy kérdés, hogy mit is akarhatott S. Ábel. ha ugyanis egy pokolgépes merényletre készült, akkor belegondolni sem merünk, mi is történhetett volna, ha nem sikerül őt időben lekapcsolni.

Talán több tucat ember halálát okozhatta volna a deviánsan viselkedő, zavarodott Ábel, akinek ma már senki sem hisz az ártatlanságában és meghurcoltságában. Egyre többeknek az a véleménye, hogy a férfit el kellene zárni végleg a társadalom elől.

Ehelyett a jelen információk szerint, ha a mostani ügyében egyszer jogerősen elítélik, akkor le kell majd töltenie a jó magaviselet miatt feltételesen elengedett 1 év 3 hónapot.

Ez azonban nagyon kevés. Gondoljunk bele!

Durván egy év múlva szabadulhat egy olyan ember, aki többszörösen élt vissza fegyverrel, vérengzésről fantáziált, és robbanószert készített? Az már a hatóságok felelőssége lesz, ha néhány év múlva elkövet egy sok ember halálát okozó merényletet!

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekeség bűnügy


Megtekintések száma: 28036





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet