Ilyen a globális felmelegedés 20 másodpercben

2017. január 28., szombat




A Földet sújtó veszélyről készítettek számítógépes szimulációt mindössze 20 másodpercben.

A NASA a globális felmelegedésről szóló Youtube csatornájára töltötte fel azt az alig húsz másodpercig tartó videót, mely nagyon jól összefoglalja a globális felmelegedést, és annak egyre gyorsuló folyamatait.

Sokan egyébként ezt egyfajta reakciónak tartják Donal Trump nézeteire. Az elnökről köztudott, hogy nem hisz a globális felmelegedésben.

Olyannyira nem, hogy a NASA büdzséjét is meg akarja vágni, és a klímaegyezményt felrúgni, valamint az olajipart szeretné újra felélénkíteni.

Az amerikai űrkutatási hivatal megjelentetett egy videót is, amely 20 másodperc alatt foglalja össze, hogy 1880-tól kezdve miként jutottunk el 2016-ig, a valaha volt legmelegebb esztendőig, és félelmetes rekordok évéig.

Az a videóból azonnal kiderül, hogy egyértelműen riasztó folyamatok mennek végbe az elmúlt három és fél évtizedben, és ez még csak a kezdet.

A Föld különböző pontjain egyre nagyobb lesz az átaghőmérséklet, és míg a kontinensek belső részén a szárazság veszi át a hatalmat, addig a partmenti területeket elönti a több méternyit emelkedő tengerszint.

Ha szerinted is van globális felmelegedés, OSZD MEG másokkal is ezt a videót!

globális klímaváltozás tudomány globális felmelgedés


Megtekintések száma: 31622





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet