Ilyen egy óriáspolip és egy cápa vérre menő harca

2017. január 3., kedd




Izgalmas felvételt készítettek a két ragadozó harcáról. Vajon melyik marad alul?

Az állatvilág mindig is a harcokról szólt. Akárcsak az élet. Arról, hogy mikor, hol, miben, és ki az erősebb, és melyik lesz a gyenge, mely alul marad.

Minden erről szól a táplálékláncban, a vadon élő állatoknál pedig az fokozottan igaz. Az óriáspolip, bár elég ritka, hogy cápára támadjon, most egy videó tanulsága szerint mégis megtette.

Az egész videó a Seattle Aquariumban történt dolgok miatt vált igazán érdekes aktualitássá. Ugyanis észrevették az ott dolgozók, hogy egyre fogyatkozik a cápa populáció.

Eleinte betegségre gyanakodtak, de mikor az első megcsonkított testet megtalálták, már sejtették, hogy valami nagyobb vadászik rájuk a vizekben.

Azt is észrevették, hogy ezek a titokzatos eltűnések mindig az éj leple alatt következtek be. Több sem kellet, és hogy az eset végére járjanak, kamerákat helyeztek el a medence mélyén.

Ez a víz alá telepített különleges vadkamera aztán megoldotta a rejtélyt: a cápákat egy hatalmas óriáspolip mészárolta.

A nyolckarú vadász a Csendes-óceánban honos, alapvetően nyugodt természetű, és csak ritkán vadászik cápákra, vagy hozzájuk hasonló prédákra.

Ráadásul akkor is csak mesterséges körülmények között, ugyanis a vadonban soha nem figyeltek még meg hasonlót, így az a gyanújuk, hogy a bezártság miatt történik az, hogy időnként egymásnak támad a két állat, pontosabban a polip nekiesik a tüskéscápáknak.

A videón te is végignézheted, hogyan keveredik harcba a cápa a rá lesből támadó óriáspolippal.

Az igazság az, hogy nincs túl sok esélye a nyolc, igen fürgén mozgó, tapadókorongokkal ellátott kar szorítása ellen.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 29278





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet