Ilyen egy szarvascsorda vonulása Baranyában!

2016. november 20., vasárnap




Láttál már az úton előtted átvonuló szarvascsordát? A ritka jelenséget még Márciusban örökítette meg egy rendkívül szerencsés autós a világ számára Baranya megyében!

A szarvasok csodálatos állatok. Élőhelyükből és fürgeségükből adódóan, és mert nem keresik az ember társaságát, nagyon ritkán van szerencsénk igazi kifejlett szarvasokat látni.

Az meg majdnem a nullával egyenlő, hogy valaki egy egész szarvascsorda vonulásának legyen tanúja.

Éppen ezért volt annyira szerencsés és kivételes helyzetben az a férfi, aki Baranya megyében Nagynyárád közelében autókázva felfigyelt az út felé közelítő óriási állati csordára.

Ez egy elképesztően ritka jelenség, neki mégis volt annyi lélekjelenléte, hogy megörökítse videón ezt a páratlan pillanatot.

Az állatok nem féltek, és nem is igazán érdekelte őket a közeledő autó. Nem zavartatva magukat sorban keltek át a úton, majd tovaszaladtak a vadregényes tájba.

A 32 másodperces videóban az látható, hogy megszámlálhatatlan mennyiségű szarvas eszeveszetten rohan. A felvételt Mohácstól 12 kilométerre készítették, valahol Nagynyárád közelében.

Erre mondják azt, hogy mázlista, és jókor volt, jó helyen. Ezeket a csodálatos állatokat ekkora számban látni, és egy ilyen vonulást megörökíteni szinte lehetetlen, mégis sikerült.

Feltételezhető, hogy a csorda vadászoktól vagy agancsgyűjtőktől riadtak meg annyira, hogy ész nélkül el kezdtek szaladni, mindenen keresztül. 

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen gyönyörű elképesztő


Megtekintések száma: 113964





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet