Ilyen lesz a Holdon élni 10 év múlva!

2016. december 18., vasárnap




10 éven belül létrehozhatjuk az első Holdi várost, és kolóniát. Az Európai Űrügynökség nagyszabású tervezetéből szemezgetünk egy látványos videóval.

Az Európai Űrügynökség – ESA – régóta tervezi azt, hogy embert juttat a Holdra. Ő azonban első szeretne lenni abban, hogy nem csak, hogy oda juttat embereket, hanem általuk létrehoz egy kisebb űrkolóniát, mely a jövőben folyamatosan bővülne, létrehozva ezzel az első Holdon található emberi várost.

Nagyon nagyszabású terv, melyhez rengeteg anyagi forrás szükséges majd a jövőben, de az ESA tervei között van ennek finanszírozása.

Az ESA nemrég közzétett egy videót arról, hogy milyen is lesz a 10 év múlva elkészülő holdi városban lakni, és pontosan hogyan is lesz ez az egész grandiózus tervezet megvalósítva.

Az ESA szerint a Hold felszíne alatt rengeteg fagyott víz található, melyek felhasználásával, és a Holdon a jövőben megkezdődő bányászattal fenn lehetne tartani egy nagyobb, egyre gyarapodó kolóniát.

Nem csak energiával tudnák ellátni az űrhajókat, és a lassan megépülő várost, de új felfedezéseket is tehetnének mélyen, a Hold felszíne alatt.

Sokak szerint ugyanis a Hold még mindig nagyon kiaknázatlan, és méltánytalanul el van hanyagolva.

A NASA ugyanis a Holdra szállásokat követő missziók után nem küldött többé embert égi kísérőnkre, holott tudományos szempontból csupán elcsépelt közhely azt hangoztatni, hogy nincs már ott mit kutatni.

A talaj alá mélyen például még soha senki sem fúrt le, pedig újabban vízjeget, és akár folyékony vizet is sejtenek a mélyben.

De a Holdon található ásványok is komoly indokok lehetnek, hiszen ezekből rengeteg energiát lehetne termelni, ami gazdasági előnyhöz juttathatja az egyes országokat.

Arról nincs szó, hogy valaha a Holdat lakhatóvá lehet-e tenni, de az bizonyos, hogy jelenleg semmi nem élne meg rajta. Az árnyékos helyeken ugyanis -200 Celsius fokig is leesik a hőmérséklet, míg a napos helyeken iszonyatosan perzselő forróság van.

A vízjég sejtése a Holdon nem alaptalan. A Dawn nevű NASA szonda a Ceres krátereiben fedezett fel nemrég nagyobb mennyiségű vízjeget, és mivel a Hold is tele van hasonló kráterekkel, és alapjaikban is hasonlítanak egymásra, könnyen meglehet, hogy a Hold is nagy mennyiségű vízjeget, vagy akár folyékony vizet rejthet a mélyben.

tudomány technológia technika hold


Megtekintések száma: 35927





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet