Ilyen meseszép a lámpás úsztatás a Hawaii szigeteken

2017. február 1., szerda




Lélegzetelállító, ahogyan a lagúnakék vízen több száz világító lámpás tündököl.

Kétségkívül kijelenthető, hogy minden idők egyik legérdekesebb, legmagávalragadóbb, és legszebb fesztiváljáról van szó. Ezt a különleges lámpás, vagy lampion fesztivált hagyományos módon minden évben megrendezik, sokan csak lámpás úsztatásnak nevezik.

Eredetileg a fesztivál a békét és a harmóniát igyekszik visszacsempészni, és szimbolizálni a hétköznapjainkban.

Ilyenkor emberek ezrei fújják bele ezekbe az úszó mécsesekbe kívánságaikat. Van, aki megemlékezik egy rég elhunyt szerettére, és van, aki a jövőbeli álmaid írja rá a lampionokra, hátha a szél és az idő elfújja olyan helyekre, ahol azok valóra válhatnak.

A Honoluluban megrendezett fesztivál rengeteg ember bakancslistáján rajta van, nem véletlenül. Ugyanis az, amit ott él át az ember, látva ezt a sok száz, a naplemente félhomályában a lagúnakék vizeket beragyogó lámpást, valami páratlan.

Minden lámpáson más szöveg található. Egy-egy történet, egy-egy emlék, mely teljesen egyedi, ugyanis minden lámpással másra emlékeznek. Legtöbbször a rég elhunyt szeretteikre, de van olyan is, aki azt elveszett időt, vagy barátságokat sirat ezzel. A gyász egyik legcsodálatosabb, legművészibb formája, mely összehozza a helyszínre tóduló embereket.

Nem túlzás azt állítani, hogy a világ minden tájáról érkeznek ide a fesztivál idején lelkileg megfáradt, megtört emberek, hogy örök békére leljenek, és végre elengedjék a fájdalmat.

Sokan meg szokták jegyezni, hogy az Aranyhaj - eredeti címén Tangled - mozikba kerülése óta sokan azért látogatnak a helyre, mert a film egyik jelenetében is hasonló lámpásokat eresztenek útnak, csak ott a levegőben.

Aki teheti, mindenképpen látogasson el a fesztivál idején Hawaii-ra, és gyújtson egy lámpást, hogy teljesen átlényegüljön legbelül.

Ha tetszett, és te is gyönyörűnek találtad, OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen video hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 143823





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet