Íme, olyan volt az internet egyik legelső térképe 1973-ból!

2016. december 15., csütörtök




Egy szerencsés véletlen következtében megtalálták az internet 1973-ból származó térképét. Alaposan meg fogsz lepődni!

Napjaink vívmánya

Napjainkban az internet már teljesen természetes szolgáltatás, és olyannyira mélyen beépült a hétköznapjainkba, hogy sokan el sem tudnánk képzelni az életünket nélküle.

Arról nem is beszélve, hogy a társadalomba is beépült. Rengeteg szolgáltatás, és eszköz épül ma rá, és kapcsolódik hozzá. Mára már egy olyan globális világjelenség, melyet aligha lehet megkerülni, és minden ember így vagy úgy, de kapcsolatba kerül vele.

Az internet olyan gyorsan növekszik, hogy minden erre vonatkozó számadat pár hónap alatt elavul. Ami az arányokat illeti: az internetre kapcsolt számítógépek száma havi átlagban 10–15%-kal vagy még többel növekszik.

Kevesen tudják,d e az internetnek nincs kifejezett központja, egy olyan hely, amit ha lekapcsolnak, megbénul az egész hálózat.

Az internet hihetetlen története

Az internetet eredetileg egy katonai hálózatként tervezték meg, és használták, csak később terjedt el lakossági körben

Az internet eredete egészen az 1960-as évekig nyúlik vissza. Ekkor merült föl ugyanis az USA-ban egy kevéssé sebezhető számítógép-hálózat szükségessége, amelynek egy esetleges atomtámadás után megmaradó részei működőképesek maradnak.

Később kidolgoztak egy olyan DARPA hálózatot, mely képes volt az egyes hálózati pontok között adatcsomagokat továbbítani és elküldeni.

1969-ben az ARPANET néven működött, katonai célzattal és felhasználással. 1972-ben megszületett az első e-mail program. 1974-ben jelent meg először az „internet” kifejezés, egy a TCP protokollról szóló tanulmányban.

Az internet ezután indult meg világhódító körútjára immáron egy alapvetően civilek által használt és bővített hálózatként.

Megtalálták az internet 1973-as térképét

David Newbury tette közzé az apja régi jegyzetei között talált különleges térképet, mely az internet 1973-es állapotát volt hivatott annak idején ábrázolni.

A történelmi „látlelet” az akkor még csak fejlődésnek induló hálózatról, mely mára már az életünket is szorosan átszőtte, igazi különlegesség.

Elképesztő, hogy milyen kevés hálózatból és kapcsolódási pontból állt annak idején az internet, és mekkora hatalmas van ma az emberek felett.

érdekes hihetetlen érdekesség történelem


Megtekintések száma: 25658





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet