Innál egy pohár kávét elhunyt nagyapádból? Itt a legújabb, morbid őrület!

2021. szeptember 26., vasárnap




Egy amerikai designernek sikerült egy újfajta trendi, és nem szokványos módszerét feltalálnia a gyásznak. Elhunyt szeretteink hamvait ugyanis most lehetőségünk van egy különleges porcelánként viszontlátni egy csészében, vagy akár egy nagy bögrében. 

Gyakorlatilag újraírta a gyász fogalmát egy amerikai férfi, Justin Crowe. Elmondása szerint már régóta gondolkodott azon, hogyan lehetne a gyász egyes módjait új szintekre emelni, hogy az embereknek könnyebb legyen feldolgozni a halált, és az elmúlást.

A szeretteink hamvainak gyémánttá tömörítése ma már nem divat, ráadásul a gazdagabbak kiváltsága.

Valami sokkal intimebb, sokkal személyhez szólóbb üzenetet akart kifejleszteni a módszerrel, mely egyszerre megbotránkoztató és ötletes.

A Nourish projekt keretében, 200 elhunyt hamvait felhasználva készített kerámiatárgyakat. Ebből nőtte ki magát a Chronicle Cremation Designs nevű cége, ahol emberi és házi kedvencek hamvaiból készítenek a megrendelő igénye szerinti használati tárgyakat, melyeket aztán a szintén a hamvakból készült különleges mázzal vonnak be.

A forma lehet váza vagy mécses, de akár csésze vagy tányér is. Sőt, ha esetleg halálod után korábban elhunyt hozzátartozód ölelésében szeretnél nyugodni, akár urnát is rendelhetsz a hamvaiból.

Az ötleten rengetegen felháborodtak, de akadtak szép számmal olyanok is, akik remek ötletnek tartják. A cég elmondása szerit elég jól profitál, az emberek özönlenek, és érdekesebbnél érdekesebb kérésekkel bombázzák őket.

Az egyik legbizarrabb kérés egy vécédeszka elkészítése volt, és annak felületének az elhunyt hamvaival való bevonása.

Tény, hogy a gyász körüli állóvizet ez a bátor kezdeményezés alaposan felrázta, de az is igaz, hogy megvan a maga létjogosultsága ennek is. Ha már ott pihen az urna egy családi kriptában, vagy a polcra téve, akkor miért ne lehetne valami hasznosat is készíteni a hamvakból?

Valami olyat, amire büszkén emlékszünk vissza, amit akár minden nap használva eszünkbe juttatja szeretteinket.

Azért teáscsésze formájában már mégiscsak durva volna a nagypapából inni, nem igaz? Szerintünk csak nézőpont kérdése, kinek mi a megbotránkoztató.

Justin azt állítja, hogy általában sikerül meggyőzni az ellenzőket arról, hogy ez valójában egy nagyon is méltó és csodálatos megemlékezés.

A cég nem dolgozik drágán, de még így is igen borsos ára van a dolgoknak. Egy bögre hamuból készült alkotás 55 ezer forintot kóstál, de ha gyertyatartóként kívánunk valakit viszontlátni, akkor már mélyebben kell a zsebünkbe nyúlunk, és 180 ezer forintot vagyunk kénytelenek adni érte.

Ezek után a hamuban sült pogácsa is új értelmet nyerhet.

érdekes hihetetlen érdekesség bizarr durva morbid


Megtekintések száma: 89985





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet