​Intenzív havazás jön vasárnap éjjel, 5-10 centi is hullhat, és hófúvásokra is számítani kell

2021. január 24., vasárnap




Kiadták a figyelmeztetést!

Az érintett tájakon az utakon is zord, téli körülmények várhatók, ha nem szükséges, ne induljunk útnak - javasolják a szakemberek.

Vasárnap estétől egyre többfelé havazás váltja az esőt. Az ország déli és keleti felén hétfőig több centi hó fog hullani - írja az Időkép.

A szombati hidegfrontot követően vasárnap délután dél, délnyugat felől mediterrán ciklon éri el hazánkat. A nap második felében így egyre többfelé ered el az eső, amit estétől egyre nagyobb területen vált fel havas eső, havazás.

Éjjel délen és a Dunától keletre nagy területen intenzív havazás várható.

A hőmérséklet is gyorsan süllyed majd, fagypont köré csökken. Ennek és az intenzív csapadékhullásnak köszönhetően hétfő reggelre az ország keleti, délkeleti felén sokfelé hullhat 5-10 cm tapadó hó, sőt a Bükkben és a Zemplénben a 15 centimétert is elérheti a friss hó vastagsága.

Ráadásul feltámad az északias szél, délen hétfőre virradóan viharos lökések is lehetnek, így hófúvásokra is számítani kell. Az érintett tájakon az utakon is zord, téli körülmények várhatók, ha nem szükséges, ne induljunk útnak!

A csapadék hétfő napközben északkelet felé távozik, ám délutántól délnyugatról újabb havazás érkezhet.

Az erős havazás miatt vasárnapra és hétfőre is több megyére sárga figyelmeztetést adtak ki - írja a Met.hu. A friss információkról a veszélyjelzésükben tájékozódhatsz.


Megtekintések száma: 2374





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet