Ismered a Zöld toll módszert? Ki kell próbálnod a gyerekeden, csodát fogsz látni!

2017. augusztus 22., kedd




Érdemes elgondolkodni ezen a módszeren, sok mindenre rávilágít. OSZD MEG másokkal is!

A különböző fóbiák, és szinte minden felnőttkori problémánk gyökere a gyerekkorból ered. Amit ilyenkor átélünk, az még később, több évtized múlva is mély nyomot hagyhat bennünk.

Ezért rengeteg mindenre a gyerekkorban kell keresni a megoldást.

Az iskolás füzetek mindig tele voltak hibákkal, rossz betűkkel, és áthúzott szövegrészekkel, amire a tanárnő piros tolla hívta fel a figyelmet.

Tatiana Ivanko gyermekpszichológus úgy érzi, hogy ez nem helyes. Ez csak arra fogja emlékeztetni a gyermekeket, hogy mennyire ügyetlenek. Javasolja, hogy ne mutassunk rá piros tollal a hibákra, hanem zöld tollal karikázzuk be azokat a betűelemeket, betűket, amelyeket a legszebben, tökéletesen írt le.

Megvan ugyanis a pontos célja a megközelítésnek. A két módszer között, amit itt leírnak, óhatatlanul is fel lehet fedezni a különbségeket.

1. Az első esetben a gyermek csak a hibákra összpontosít. Mire fog emlékezni, amikor saját füzetére gondol? Tele hibákkal, javításokkal, amelyek pirossal ki vannak hangsúlyozva. Ezek mind leraktározódnak a tudatalattiban és csak arra fog emlékezni, hogy mennyire ügyetlen volt. Akár tetszik akár nem, a tudat alatti dolgok felnőtt korban is felidéződnek és az egész életére rossz befolyással lesznek.

2. Az utóbbi esetben arra összpontosít, hogy mi a helyes. Teljesen különböző érzelmeket fog kapni. Ezek a pozitív érzések motiválni fogják őt arra, hogy tovább folytassa, fejlessze magát, hogy minél tökéletesebb eredményt érjen el.

Ha csak a hibákra koncentrálunk, akkor az, nagyon visszataszító tud lenni.

A zöld toll módszer alkalmazása azért jó, mert idővel egyre kevesebb hibát fogunk észre venni a szövegben.

Így nem hívjuk fel rá a figyelmez, és elősegítjük az énképét, önbizalmának fejlődését, és ösztökéljük, hogy minden feladatot bátran elvégezzen magától.

A zöld toll módszer tehát nem a hibák elhanyagolására tanítja meg a gyereket. éppen ellenkezőleg. Arra, hogy a hibák kiemelése nélkül is rá lehet vezetni valakit a megfelelő útra, és így az önbizalma sem sérül.

Segít a gyerekek önértékelésében és motiválja őket arra, hogy jobb eredményeket érjenek el.

OSZD MEG másokkal is!

ezotéria spirituális önfejlesztés önértékelés


Megtekintések száma: 107295





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet