Ismeretlen állat ábrázolása bukkantak egy barlangrajzon

2016. október 20., csütörtök




Egy olyan dologra bukkantak nemrég egy barlang falára felrajzolt ábrák sokasága között, melyet a Földön sehol sem azonosítottak még. A titokzatos állat bizonyíték lehet az ősi idegenek látogatására? Vagy egy eddig nem ismert állatfaj létezésére?

Régóta feltételeztek különféle elméleteket, magyarázatokat egy titokzatos, sok ezer éves barlangrajzzal kapcsolatban.

Idegen faj hagyhatta itt?

A barlangrajzon ugyanis egy olyan állat ábrázolása látható, amit mind a mai napig nem sikerült a kutatóknak azonosítaniuk.

Éppen ez adta a későbbi találgatások okát, és a különféle összeesküvés elméleteket is.

Egyesek ugyanis úgy hitték, hogy az a tény, hogy az állatot nem sikerült azonosítani, közvetetten bizonyíthatja az idegenek látogatását az őskorban.

Szerintük ugyanis az állatot a Földre látogató idegenek tenyésztették ki, majd mikkor továbbálltak bolygónkról, magukkal vitték a faj összes létező példányát is.

Vannak, akik nem hisznek ezekben a dolgokban, azt azonban nem lehet elvitatni, hogy vannak ma olyan régészeti leletek a Földön, melyeket még nem sikerült megmagyarázni, vagy beilleszteni az adott korba.

Egy eddig ismeretlen faj ábrázolása

A kőre rajzolt ábrázolás körülbelül 15 000 évvel ezelőtt kerülhetett oda, ugyanakkor a titokzatos faj valamikor 120 000 évvel ezelőtt alakulhatott ki az azóta kihalt őstulok, pontosabban a Bos primigenus, és a sztyeppei bölény kereszteződéséből.

Egy nemrég napvilágra került tanulmány azt állítja, hogy az így kialakult faj lehetett az őse a ma is élő európai bölénynek.

Vagyis lényegében egy eddig számunkra ismeretlen faj egyik egyedének az ábrázolása lehet ez a 15 ezer éves barlangrajz.

Ez az elmélet sokkal közelebb áll a valósághoz, ugyanakkor képes megmagyarázni az ábrával kapcsolatban felmerülő kérdéseket is.

A kutatók teljes, és átfogó tanulmányt szerettek volna, azért az összes valaha ismert bölénycsontot, és egyéb maradványokat megvizsgálták, hátha találnak valami kapcsolatot.

A vizsgálatok közben olyan fosszilis bölénycsontokat találtak, melyek genetikájukban jellegzetes eltérést mutattak az európai bölénytől, vagy bármely más, ismert fajtól.

Feltehetően egy teljesen új, eddig nem ismert fajról lehet szó, ami a kereszteződés eredményeként jött létre, és ez a barlangrajz az egyetlen fennmaradt emlék róla.

A szénizotópos vizsgálatok alapján kiderült, ez a hibrid faj évezredeken keresztül uralhatta az európai területeket, ami meglepő volt a tudósok számára, mert korábban azt gondolták, hogy a sztyeppei bölény volt az egyeduralkodó.

Arra soha senki sem gondolt volna, még a barlangrajz néhai készítői sem, hogy egy nap majd az ő sokezer éves művük fog megoldani egy ilyen biológiai kérdést. 

tudomány ősi idegenek történelem evolúció őskor


Megtekintések száma: 36295





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet