Ismeretlen amazóniai indián törzsre bukkantak a vadonban!

2016. december 24., szombat




Egy eddig fel nem fedezett, korábban elveszett civilizációra bukkanhatott Ricardo Stuckert, a National Geographic fotósa?

Elképesztő felfedezést tehetett a National Geographic egyik munkatársa. Egy olyan törzzsel, illetve annak tagjaival találkozhattak, melyek még soha nem léptek kapcsolatba emberekkel, és felhetelően egy régen elveszett, eddig ismeretlen civilizációról lehet szó.

Az indián törzs teljesen elzárva él a brazil őserdő mélyén, és eddig sosem találkoztak más civilizációk tagjaival, helikoptert sem láttak soha.

Amikor elfotózta őket Ricardo Stuckert, akkor a törzs tagjai még nyilakat is lőttek a helikopter felé.

A perui határ közelében, a brazil őserdő mélye rejtheti az utolsó, még érintetlen emberi civilizációt, mely közel 20.000 éve nem létesített kapcsolatot a „külvilággal.

A fejük felett megjelenő helikopter sokként hatott rájuk, kunyhóikba menekültek. Az egyik harcos azonban összeszedte bátorságát, és nyilával le akarta lőni a gépet.

A National Geographic fotósa úgy talált rá erre a titokzatos törzsre, hogy egy másik törzs tagjait szerette volna megfigyelni. Ez a törzs már találkozott az emberi civilizációval, és már többször is próbáltak velük kommunikálni.

Ekkor figyelt fel az ismeretlen kinézetű csoportra, majd a különös kunyhókra ott, ahol nem gondolta, hogy lakhatnak emberek, emberi csoportok.

Valószínűsíthető, hogy ez ugyanaz az ismeretlen törzs, akiket már 2008-ban és 2010-ben is lefotóztak egyszer, de úgy hitték, hogy ők az akkori találkozás után továbbvándoroltak.

Ez a felfedezés igen jelentős, hiszen eleve a tény, hogy még napjainkban is fedeznek fel új embercsoportokat, bődületesen hihetetlen, és egyben alaposan meg is döbbentő. Arra emlékezteti az emberiséget és a tudományt, hogy a bolygónk, és a világ még mindig tartogat számunkra meglepetéseket.

A törzs annak ellenére, hogy már a 21. század írjuk, még nem találkozott a modern civilizációval. Egy rejtett, zárt rendszerben éltek, és élnek, és soha nem volt szükségük arra, hogy megmutatkozzanak.

Csendben, elszigetelten éltek egészen eddig, míg most rá nem bukkantak az expedíció keretében.

Ugyanakkor hátborzongató belegondolni, hogy egészen idáig egy olyan törzs élt a sűrű brazil rengetegben, melyről az égvilágon semmit sem tudtunk.

A törzsről egyelőre semmit nem tudnak, azt sem, hogy milyen nyelven beszélnek. A levegőből annyit láttak, hogy élőhelyükön magos nővényeket és banánt termesztenek.

A kutatók szerint feltehetően egy elveszett, régi, ősi civilizáció tagjai lehetnek, egy olyan érintetlen közösség, mely talán az utolsó lehet itt a Földön.

rejtély rejtélyek elveszett civilizáció emberiség


Megtekintések száma: 32647





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet