Itt az okoságy, ami megakadályozza a horkolást!

2017. január 8., vasárnap
Egy új, modern okos eszköz vethet véget az éjszakai önkéntelen horkolásnak.

A horkolás kokcázatai

A horkolás már évszázados probléma az embereknél. Főleg a párok tapasztalják azt, hogy a másik horkol, és az egész estés horkolással nem hagyják aludni a másikat.

Ráadásul a horkolásnak komoly egészségügyi kockázatai is lehetnek, ezt is kevesen tudják.

A betegeknél ilyenkor alvás közben hosszabb-rövidebb ideig tartó légzéskimaradás jelentkezik, majd a csendet hirtelen mély, horkantás szerű lélegzetvétel szakítja meg.

Az oxigénhiányos időszakok egy éjszaka folyamán többször is ismétlődnek, a betegek másnap emiatt fáradtságra, kialvatlanságra panaszkodnak.

A betegek gyakran nem értik, hogy az elegendő alvásidő ellenére miért fáradtak napközben, emellett figyelmeztető jel lehet a reggeli szájszárazság és fejfájás is.

Okoságy lehet a megoldás a horkolásra

Most egy új fejlesztésű speciális okos ágy vethet véget a horkolás problémájának. Az okos párnát és okos takarót is tartalmazó okoságy még folyamatos fejlesztés alatt.

Egyrészt nem csak elegáns látványt nyújt, de tényleg megment minket ettől az egészségügyi problémától.

A párnák ugyanis érzékelik, hogy mikor kezd horkolni az ember, és megakadályozza, hogy folytassuk ezt a káros tevékenységet. Alvás analizáló eszközök vannak benne, mely folyamatosan nyomon követi az alvási állapotunkat.

Mindemellett még hangszórók is vannak benne, melyből alvásunkat segítő, nyugtató zenék játszódnak.

Ha túl hangosan horkolunk, aktiválódik a párnában lévő vibrációs motor, ami finoman stimulál minket, hogy változtassunk az alvási helyzetünkön, ezzel megszüntetve a horkolást.

A zenélő okospárnát és a lábat is melegítő világ legokosabb ágyát a 2017-es CES-en mutatták be.

A gyártó azt állítja, hogy nem csak ez a legkényelmesebb, de egyben a legokosabb ágy is a világon, melyhez külön mobilapplikáció jár. Az ágy továbbá analizálásra is képes. Ez azt jelenti, hogy állandóan figyeli a testhelyzetedet, és idővel felveszi a szokásaidat, és hozzád igazítja magát.

Ha egy adott hőmérséklet alá süllyed a takaró, és az analizálás során érzékeli, hogy fázhatunk, automatikusan elkezdi melegíteni a lábunkat a takarón keresztül.

technológia technika egészség egészség megelőzés


Megtekintések száma: 39448

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet