James Cameron Atlantisz nyomába ered

2017. január 27., péntek




A legendás rendező-producer Atlantisz után kutat legújabb dokumentumfilmjében.

Cameron Atlantisz nyomában

A Titanic rendezőjének neve talán már mindenki számára ismert: James Cameron. A legendás rendezőnek olyan szuperfilmeket köszönhetünk, mint a Terminátor, és az Avatar, mely a maga nemében korszakalkotó volt.

A rendező zseni nem csak rendezni szokott, hanem olykor producerkedni, és erősen érdeklődik egyes témák iránt.

Legutóbb például a Mariana-árok legmélyére merült le, ezzel azon kevesek körébe lépve be, akik odalenn járhattak, és megtapasztalhatták az óceánok legmélyét.

A rendező úgy gondolja, végre megtalálta Atlantiszt. Persze ezt a komoly kijelentést már sokan elsütötték, és eddig mégsem akadtak a nyomára, most azonban egy hiteles ember jelentette ki.

Saját dokumentarista stábjával egy több ezer éves mítosz nyomába erednek egy új dokumentumfilm keretein belül, melyben azt ígérik, fellebbentik a fátylat Atlantisz rejtélyéről.

Megamítosz

Az évezredek alatt senki sem talált rá az elveszett Atlantiszra, ezért kezdték azt gondolni az emberek, hogy csupán egy futótűzként terjedő mítoszról van szó, semmi egyébről.

Napjainkra ezért Atlantiszról már sokan azt gondolták, hogy vagy soha nem is létezett.

Egyes radikálisabb elképzelések szerint a szigetet földönkívüliek tüntették el, vagy az amerikai hadsereg tesztelt akkoriban egy titkos technológián alapuló fegyvert.

Rengeteg elmélet létezett róla, és annyi bizonyos volt, hogy egy a korát megelőző fejlettséggel rendelkező civilizáció otthona volt. Napjainkra az is felvetődött, hogy talán az Antarktisz jege alatt bújik meg az elveszett civilizáció.

Az atlantisziak fenntartották önmaguk számára őseik kultúráját, civilizációját és az okkultizmussal rokon technológiájukat, s bennünket csak megfigyelnek, mert ezzel a világgal már nem tudnak azonosulni.

Egyes kutatók szerint a hírhedt antikütkérai-szerkezet is Atlantiszról való, ennek a szerkezetnek még mindig csak kapizsgálja a tudomány a célját és értelmét.

Cameron rábukkanhatott

James Cameron azt állítja, valószínűleg tényleg megtalálhatta Atlantiszt, és sokkal rejtélyesebb, mint azt az emberiség valaha gondolta volna.

Persze a rejtélyt akkor tudhatjuk meg, ha a dokumentumfilmjét végignézzük, melynek beharangozója már az interneten is megtalálható eredeti nyelven.

Az "Atlantis Rising" - azaz Atlantisz felemelkedése - című dokumentumfilmet először Január 29-én fogják vetíteni a National Geographic csatornán.

rejtély rejtélyek elveszett civilizáció elveszett civilizációk atlantisz


Megtekintések száma: 199052





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet