Japán bizarr jégpályája bezárta kapuit a közfelháborodás miatt

2016. november 28., hétfő




A nagyon morbid, és alapos közfelháborodást okozó jégpályába több száz halat fagyasztottak bele. Az üzemeltető később kénytelen volt inkább bezárni.

Óriási felháborodást keltett egy japán vidámpark jégpályája. Azt már persze megszokhattuk, hogy a Japán kultúra nem mindig tűnik úgy, mintha egészséges lenne.

Félre értés ne essék, a Japánok tiszteletreméltóak, és gazdag kultúrával rendelkeznek, azonban azt még a japánokkal szimpatizálók sem tagadják, hogy vannak beteg dolgok, és a japán emberek gondolkodásmódja sem éppen mindig a legszokványosabb.

Remek példája ennek az a jégpálya, melybe élő halakat fagyasztottak bele, mindezt egy vidámparkban.

A közvélemény felháborodása miatt kénytelen volt bezárni egy japán vidámpark világszenzációként reklámozott műjégpályáját, amelynek jegébe 5000 hal volt beledermesztve, hogy a korcsolyázók úgymond a tenger fölött érezhessék magukat.

November 12-én nyitották meg először, azonban a jégpálya egyáltalán nem aratott sikert. Éppen ellenkezőleg: az állatvédők és az átlagemberek között is nagy volt a felháborodás. A legtöbben morbidnak találták, míg mások nemes egyszerűséggel állatkínzásnak titulálták a dolgot.

A közösségi médiában nemsokára az a hír terjedt el, hogy a halakat élve fagyasztották bele a korcsolyapálya jegébe. Ezt sokan kegyetlen, visszataszító dolognak nevezték, és tiltakozásukat fejezték ki.

A panaszok nyomán a vidámpark vasárnap bezárta a korcsolyapályát, noha váltig állítja, hogy a halakat a helyi halpiacon vásárolták döglötten.

Emellett az igazgatóság bocsánatot kért azoktól, akik kényelmetlenül érezhették magukat a jégbe fagyott halak miatt, és azt ígérte, hogy jövőre egyfajta gyászszertartást tartanak a felhasznált halak emlékére.

A vidámpark 25-féle halat szerzett be a különleges jégpályához. A nagyobb tengeri élőlények, így a cetcápák és a ráják helyett azok fotóját applikálták a jégbe.

Ilyenkor döbben rá az ember, hogy egyesek mekkora érzéketlen állatkínzásra képesek a profit és turista csalogatás reményében. A pénz oltárán mindent…

érdekes érdekesség bizarr


Megtekintések száma: 18543





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet