Jézus talán sosem létezett? Egy pápa múmiája bizonyíthatja a megdöbbentő teóriát

2023. május 2., kedd




Egy holttest boríthatja fel az egyház 2000 éves meséjét?

Az egyházzal és Jézussal kapcsolatban számtalan különféle összeesküvés elmélet és rejtély látott már napvilágot. Az egyik legvitatottabb történelmi személyiség volt, már ha egyáltalán létezett.

Mert bár vannak történelmi nyomai, közel sem biztos, hogy abban a formában valójában létezett, ahogyan a Bibliából ismerjük.

Egy 1700 éves pápa holtteste - I. Szent Piusz - legalábbis alaposan felboríthatja az egyház több mitn kétezer éves meséjét, mellyel a világot és a világ hívőit hitegetik.

Az egyház ugyanis kezdetektől fogva tudhatta azt a titkot, amit a holttesttel kapcsolatban felfedeztek. Mégpedig azt, hogy Jézus sohasem létezett...

A pápa eredetileg az olaszországi Aquilea árosában született, és 155-ben halt meg, szintén ott, ahol végül egy katedrát emeltek a sírja fölé.

1789-ben azonban a katedrát lerombolták, majd a sírt is megnyitották, hogy a testet áthelyezzék. Ekkor döbbentek meg alaposan azok, akik jelen voltak a koporsó felnyitásakor, ugyanis amikor sikerült kinyitni, akkor egy szinte tökéletesen épségben lévő test fogadta őket.

Később egy kápolnába szállították át a testet, majd 2010-ben egy alaposan vizsgálat keretében nézték át a testet. Kiderült, hogy a holtteste feje alatt lévő tartópárna tele volt korábban növényekkel és zöldségekkel, ez nyomta el hosszú időn át a holttest szagát, és egyben képes volt azt konzerválni is.

A párna belseje azonban egy sötét titkot rejtett. Egy megdöbbenően sötét titkot, melyről az egyház tud, és mindig is tudott, de megöltek bárkit, aki ezt felfedte korábban, Isten nevében.

Ezek a dokumentumok apokrif iratok voltak, de még annál is súlyosabb dolgot sejtettek az egyszeri olvasókkal: Jézus megváltástörténete csak kitaláció. Erre utalna azok a szövegek, melyek a Biblia korai szövegezései szerint íródtak. Sőt, bebizonyosodott róluk, hogy jóval régebbiek a legelső ismert forrásnál.

Vagyis a Bibliának volt egy korai vázlata, ráadásul nem is egy ilyet találtak a párnában.

Mindegyik másként meséli el vázlatosan Jézus történetét.

Vagyis az egyház legnagyobb hitéleti története, a világ által is ismert megváltás sztori csak egy írói találmány volt?

Sokak szerint az egész azét lett megkreálva, hogy egy olyan vallást és egyházat hozhassanak létre, mely világhatalmat tud majd egy napon gyakorolni az emberek felett, és feladatából kifolyólag kormányok, hatalmak felett fog állni.

Vagyis bizonyos értelemben elpusztíthatatlan lesz majd.

A dokumentumok között több száz olyan történetet találtak, melyek mind hasonló megváltás történetek voltak, csak más-más személynevekkel és más aspektusokkal, eltérő életutakkal.

Minden arra utal, hogy ez a konspiráció tényleg valós. Az egyház csak kitalálta volna Jézust, hogy hatalmat szerezzen az évezredek alatt? Mindez mára sikerült nekik. Sokak szerint nagyobb az egyház hatalma az összes kormányénál, és egyetemleges, az egész Földet behálózza.

Érdemes tehát feltennünk magunknak a kérdést: mi igaz az egészből, amit valaha mondott az egyház, és Jézus létezett-e egyáltalán, mint történelmi figura, vagy messiás...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély vallás jézus rejtélye egyház bizar


Megtekintések száma: 240148





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet