​Joe Biden megsemmisítő csapást mér Putyinra: elkezdődött a végjáték, az orosz elnök őrjöng

2022. április 9., szombat




Putyin számára az USA pörölycsapásával elkezdődött az igazi háború és végjáték, a sarokba szorított Putyin azonban sokkal veszélyesebb, akár világkatasztrófát is okozhat

– hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Joe Biden kiadta a “kilövési engedélyt”?

Joe Biden a Fehér Házban mondott beszédet pénteken, és közölte, hogy újabb szankciókat eszközölnek Oroszországgal szemben: megfosztják legnagyobb kereskedelmi kedvezményes státuszától az országot.

Az amerikai elnök szerint az intézkedés újabb megsemmisítő csapást mér az orosz gazdaságra, egyúttal Vlagyimir Putyin orosz elnököt agresszornak nevezte, akinek meg kell fizetnie a tetteiért.

Az Egyesült Államok az újabb szankcióról a G7-hez tartozó országokkal és az európai uniós nemzetekkel egyeztetett.

Az intézkedés utat nyit az amerikaiak és a szövetségeseik előtt, hogy vámot vessenek ki az orosz áruk széles körére, ami növelné a nyomást a már amúgy is mély recesszió felé tartó gazdaságra.

Putyin számára elkezdődött a végjáték?

Alekszej Navalnij sajtótitkára szerint Putyinnak egyértelműen vége van, és ez már a végjáték.

Betiltott korrupcióellenes alapítványuk rendszeresen készít közvélemény-kutatásokat, amelyekből az látszik, hogy Putyin népszerűsége meredeken csökken.

Sorra hagynak fel Putyin támogatásával azok, akik eddig mögötte álltak, az orosz nép 80%-a azonnal leállítaná a háborút.

Putyin támogatottsága harminc-negyven százalék körül lehet, és folyamatosan csökken, mert nem lehet nem észrevenni, hogy az országban napról napra rosszabb a helyzet.

Globális kataklizmát okozhat

Korábban egy évekkel ezelőtti interjúban egyébként Putyin maga mondta egy riporternek, hogy ha lesz valaha harmadik világháború, annak nem lesznek győztesei, csak vesztesei.

Ezzel minden bizonnyal arra utalt, hogy az atomfegyverek bevetése emberek százmillióit ölheti meg, a bolygót pedig kis híján évszázadokra lakhatatlanná teheti.

Egy ekkora pusztításban talán még ő sem lehet érdekelt, de ha valóban elborult az elméje, és nyomot akar hagyni a történelemben, akkor bármi megtörténhet, nem igaz…?

Hiszen a háborút sem látta előre senki, még a nagy és okoskodó szakértők sem…


Megtekintések száma: 8408





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet