Jönnek a kétezer forintos érmék?

2017. május 19., péntek




Csütörtökön bocsátotta ki a jegybank a kétezer forint névértékű színesfém érméket. Nézd meg a megdöbbentő formatervet! Szeretnél majd vele fizetni?

Nem kérdés, hogy hihetetlenül látványosak azok a kétezer forintos érmék, melyek nemrég láttak napvilágot, a robbanásmentes gyufa feltalálójának tiszteletére.

A négyszögletesen formatervezett érmékből több ezret gyártanak első körben.

Az emlékérmén a gyufaszál lángja természetes fényben, mozgatás hatására a szivárvány színeiben váltakozik.

Ez a különleges effektus most először debütál magyar érmén, azelőtt soha nem használták

Ezek a különleges érmék fizetésre alkalmas, valódi fizetőeszközök lesznek. Még mielőtt azon gondolkodnál, hogy milyen elegáns is lenne fizetni vele, tudatjuk veled, hogy limitált számban állítják majd elő.

Az érme négyzet alakú, 75 százalék réz és 25 százalék nikkel ötvözetéből készült, súlya 14 gramm. Az érméből összesen 10 ezer darabot (6000 tükörfényes és 4000 selyemfényes kivitelben) verhetnek.

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Az emlékérme a népszerű, magyar mérnökök, feltalálók technikai újdonságait, találmányait bemutató sorozat tizenegyedik tagjaként jelenik meg.

A hír kapcsán sokan felvetették, hogy lenne igény arra, hogy ennek mintájára, hasonló, csak sokkal nagyobb értékű érmék lássanak napvilágot.

Ha mondjuk lenne belőlük 50.000 Ft-os, akkor egy üvegperselyben könnyedén elférne egy egész év megtakarítása is, és még annyi helyet sem foglalna, mintha papírpénzben lenne meg.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség magyarország magyar


Megtekintések száma: 29460





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet