Kannabisz: képes elnyelni a radioaktív sugárzást: Csernobil nyomait semmissé tehetné!

2021. szeptember 11., szombat




Komoly szolgálatba állhat a környezetszennyezés csökkentése terén!

Az 1986 os Chernobyli katasztrófa súlyos radioaktív szennyezést idézett elő, és 30 kilométeres körzetbe evakuálni kellett a családokat. Később pedig 100 kilométerre is sugárszennyezettséget észleltek.

A Fukushimai sugárzást még máig nem sikerült pontosan megállapítani, és a Japán kormány azt fontolgatja,hogy a radioaktív vízzel csordultig teli tartályokat kiönti a Csendes Óceánba.

Akár csak Chernobyl esetében, úgy Fukushima esetében is találnak állatokban, növényekben, a talajban és vízben olyan sugárzó anyagokat, mint a

• jód,

• cézium­137,

• stroncium­90,

• plutonium,

egész Japán területén, sőt most már az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, és Mexico nyugati partjainál is.

Dr. Ilya Raskin a Rutgers Egyetem Mezőgazdasági és Környezetvédelmi biotechnológiai központjának tudósa, aki tagja volt az eredeti IAEA csoportnak akiket Chernobylbe küldtek, hogy mérjék fel mennyire biztonságos a táplálékok fogyasztása, rájött, hogy kendert és más növényeket használva fitoremediáció segítségével a talaj, és ezáltal az élelem is megtisztítható.

A fitoremediáció az a folyamat, amikor a növények a talajból káros anyagokat vonnak el, ezáltal természetes módon megtisztítva a talajt. A növények ezeket a toxinokat a gyökereikben és szöveteikben halmozzák fel, de sértetlenek maradnak.

A napraforgóról évszázadok óta tudják, hogy a talajból kivonja a nehézfémeket, és a növényvédő szerek maradványait. A mustárfélék közül két faj, Brassica juncea és Brassica carinata szintén használatos erre a célra. 

De a kender nagyon jól teljesít a sugárzó elemek kivonásában a talajból.

Lehetséges, hogy az USA kormánya teljesen tanácstalan a Fukushimából érkező sugárzás kérdésében, de a kender legalizálása lehetséges, hogy segít enyhíteni ezen. 

Szerencsére Kalifornia, ami a legjobban kitett állam, már legalizálta a kendert, de várni kell az USA döntésére mielőtt elkezdődhetne a tényleges termesztés.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen kannabisz


Megtekintések száma: 147658





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet