Képek, melyeket Donald Trumpnak is látnia kellene a globális felmelegedésről

2017. január 26., csütörtök




Ha ezeket látná, talán nem mondaná azt, hogy ez a jelenség nem létezik.

Nem hisz benne

Mint ismeretes, Donald Trump már többször kijelentette, hogy szerinte nem létezik globális felmelegedés, sem globális klímaváltozás.

Ezt többször hangoztatta, nem csak a twitteren, de különböző műsorokban is. Olyannyira nem hisz benne, hogy egy alkalommal azt mondta, hogy a globális felmelegedést csak Kína találta ki, hogy útját állja az Amerikai gazdaságnak.

Bizarr álláspontjáról még maga Obama, és Leonardop DiCaprio sem tudta meggyőzni végül.

Nemrégiben elkezdte a klímakutatókat rendszerezni az országban, melyet sokak egy feketelistaként élnek meg, és féltik az állásaikat. Mások úgy gondolják, hogy Trump hatalmas háborút hirdetett a globális felmelegedéssel szemben, és el akarja lehetetleníteni a klímakutatást.

Ha ez így van, nem lenne meglepő, ugyanis a klímaváltozás helyett sokkal jobban érdekelt az olajiparban. Trump nagy ismerősei ugyanis többnyire az olajiparhoz köthetőek, így sokan nyilvánvalónak is tartják, hogy az olajipart szeretné az elnök a jövőben fellendíteni.

Aggasztó képek, melyeket látnia kéne

Most tett a NASA közzé több olyan képet, melyet a legtöbben szívesen megmutatnának Trumpnak, hátha a látvány önmagáért beszélve egy kicsit elgondolkodtatja arról, hogy vajon van-e, vagy nincs globális felmelegedés?

Ezek a képek igen látványosak, és szomorúan mutatják, milyen drasztikus változások történtek az elmúlt időszakban a bolygón.

Az első fotón a Jeges-tenger jegének zsugorodása látható. A bal oldalon lévő kép 1984-ben készült, a jobb oldali kép pedig 2016-ban. A jég kiterjedése a tizenheted részére csökkent.

Még ennél is sokkolóbb a Cachuma--tó zsugorodása, és szinte teljes megszűnése. Az első alig pár éve, 2013-ben készült, a jobboldali pedig egészen friss, tavalyi.

A drasztikus csökkenés még az elsők között ment végbe a kaliforniai szárazság idején, és egyre több tó fog ennek áldozatául esni az években.

Itt az alaszkai Glacier Bay Nemzeti Park 2015-ben és 2016-ban, ahol elég jól látható változást okozott egy hatalmas földcsuszamlás.

Hogy ezeket a képeket be lehet-e tudni a kínaiak által terjesztett kamu felmelegedésnek, azt mindenki döntse el maga. Az bizonyos, hogy Trump fejében valami nem teljesen van rendben, ha ezeket a dolgokat nem veszi észre.

De egyébként sokan biztosak benne, hogy nagyon is jól tudja mi forog itt kockán, csak egyszerűen nem érdekli...

globális klímaváltozás tudomány globális felmelgedés


Megtekintések száma: 63712





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet