Kettős DNS-sel rendelkező nő bizonyíthatja a földönkívüliek létezését

2023. szeptember 18., hétfő




Lehetséges, hogy két ember genetikai információi egy testben létezzenek? Vagy ez már egy földönkívüli eredetet feltételezhet? 

Lydia Fairchild és férje négy közös gyermeket nevelt nyugalomban, amikor is egy rutin DNS teszt elvégzése során váratlan dolgokkal szembesültek mint ők, mind a tesztet elvégző orvosok.

2002-ben állami támogatásért folyamodott, aminek egyik feltétele volt a DNS teszt elvégzése, hogy a szülő-gyermek viszony minden kétséget kizáróan bizonyítható legyen. Fogantatáskor a DNS-ünk egyik felét anyánktól, másik felét apánktól örököljük, így általános esetben a szülők ezzel a módszerrel könnyen beazonosíthatók a gyermek DNS készletéből.

A DNS egyedi, az egyénre jellemző, ezért is van, hogy a gyilkosságok, bűntények felderítésénél direkt bizonyítéknak számít.

Később Lydiát behívták, hogy a teszt eredményeit megmutassák neki. Idegesek voltak, és megvádolták, hogy át akarja verni a rendszert, hogy megkapja a támogatást.

Kiderült ugyanis, hogy a teszt szerint Lydia férje valóban a gyermekek apja, de Lydia nem volt a gyermekek anyja. De vajon ez hogy történhetett?

Lydia teljesen megdöbbent. Biztos volt benne, hogy a teszt téved, ezért elvégeztetett egy újabbat. Az újabb teszt eredménye azonban szintén azt mutatta ki, hogy nem ő a gyermekek anyja. Kétségbeesésében egy harmadik tesztet is csináltatott végül, ugyanazon eredménnyel. Lydia férje volt tehát az apa, de a gyermekek egyike sem volt rokonságban saját anyjukkal.

"Egyszerűen nem akartam elhinni. Én hordtam ki mind a négy gyermekemet, és azt mondták, hogy a teszt bizonyítja, nem én vagyok az anyjuk!" - nyilatkozta.

Végül bírósági ügy lett az esetből, mert senki sem akart hinni az anyának. Csalással vádolták, és az államügyész előtt kellett bizonyítania, hogy a gyerekei tényleg a saját gyerekei.

A nő természetesen minden bizonyítékot amit csak lehetett, a rendelkezésre bocsátott. Megmutatta az ultrahang felvételeit, a születési anyakönyvi kivonatokat, és más hasonló bizonyítékok tömkelegét. A DNS teszt azonban mégis azt mutatta, nem ő a gyermekek anyja.

Az volt a legkézenfekvőbb magyarázat, hogy tévedett a teszt. Bár a teszt közel 100%-os, mégis nagyon kis eséllyel, de előfordulhat, hogy téved. Ezt azonban a bíróság hamar ki is zárta, mivel a teszt legalább háromszor lett megismételve, és mindhárom alkalommal ugyanazt az eredményt szolgáltatta.

Egyesek az esküdtszékben arra gyanakodtak, hogy Lydia talán béranya volt, tehát a gyerekeket ténylegesen ő hozhatta világra, de nem ő volt az igazi szülő. A béranya ugyanis nem áll rokoni kapcsolatban a kihordott, majd megszült gyermekkel. Ez azonban szintén valószínűtlen volt, ugyanis az apa egészen biztosan Lydia férje volt. Nem valószínű, hogy mind a négyszer Lydiát fogadja fel valaki béranyának, férjét pedig bérapának.

Az igazság jóval sokkolóbb és megdöbbentőbb volt, mint azt bárki is hitte. Egy nap Lydia ügyvédje talált egy cikket egy egészségügyi szaklapban, mely a kimerizmusról szólt. De mi is a kimerizmus, mik, vagy kik azok a kimérák?

Egy DNS molekula helyett ezeknek a „szerencsés” embereknek a szervezete egyszerre kettőnek a birtokosa. Évekig képesek magukban hordozni az idegen géneket, amíg egy véletlen folytán valami fel nem tárja ezt a furcsa mutációt.

A kiméra egy görög mitológiai szörny volt három fejjel, elöl oroszlán, középen kecske, hátul sárkány. Innen kapta a jelenség is a nevét, amelyet azokra az élőlényekre használnak, akik több ivarsejtből jöttek létre.

Ezek az emberek ikerként kezdték életüket, de a fejlődés nagyon korai szakaszában az egyik embrióba beleolvadt a másik. Az eltűnt iker génjei azonban megmaradnak a testben, és a test különböző szerveiben hol az egyik, hol a másik DNS készlet található.

Kiderült, hogy Lydia, embrió korában lenyelte saját ikertestvérét, és az utóbbi sejtjei megmaradtak a testében. Így lett Lydia még saját megszületése előtt kiméra. Az analízist követően felmentették minden vád alól. Vagyis ez azt a nagyon bizarr felismerést eredményezte, hogy Lydia gyerekeinek anyja saját soha meg nem született ikertestvére volt.

Lydiától ezután ismét DNS mintát vettek, most azonban a teste számos pontjáról megtették ezt. A hajból és a vérből vett DNS ugyanaz volt, azonban a méhnyakkenet DNS készlete más volt, az ikertestvéréé. Ezzel bizonyítottá vált, hogy Lydia a gyereek anyja. A bíróság neki ítélte a gyerekeket, és kimondta az ártatlanságát.

A világon alig 40 embert tartanak hivatalosan számon, mint kiméra, tehát egy nagyon ritka, és különleges jelenségről van szó. A valóságban ehhez hasonló precedens sokkal több is lehet.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen megmagyarázhatatlan földönkívüliek egészség bizarr


Megtekintések száma: 45947





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet