Kezdetleges Egyiptom előtti piramisok, katakomba rendszerek lehetnek a Pilis hegyei alatt?

2023. április 9., vasárnap




Hatalmas piramisok, katakomba rendszerek lehetnek a Pilis hegyei alatt.

A Pilis-hegység ma Magyarországon az egyik fő szakrális helyszíne a világnak, méghozzá ennek a különleges szakrális világnak a középpontja. Ezt nem akárki mondta, mint a dalai láma, aki egyenesen azzal kérkedett, hogy ez a Föld szívcsakrája.

Rengeteg elmélet kapott szárnyra később ezért arról, hogy mi rejtőzhet a Pilisben, és hogy van-e valami a Pilis hegység monstrumai alatt.

Több korabeli történelmi dokumentum alapjául származó legenda említi azt, hogy a Pilis alatt egy titkos katakomba rendszeren lehetett átkelni egy napon át tartó úton. Ezt az információt egy 1543-as szultánhoz írt levélben is megemlítik.

Ezekben a katakomba rendszerekben rengeteg kincset elrejtettek állítólag még az ősmagyar időkben, így egy nagyobb mennyiségű, jelentős értékű kincs is felhalmozódhatott odalenn.

Korábban Weissenburg-Fehérvár feliratú kőlemezeket is találtak, mellyel az egykoron széthordott várrom köveit jelölték Mária Terézia uralkodása alatt.

A katakombák létezése tehát akkoriban ismert volt, és rendszeresen használták is különféle portyák, nagyobb utak megtétele során, hogy ne a hegyeken kelljen átkelni, hanem alattuk.

A Pilis titokzatos katakombáit azonban végül az idők folyamán lerombolták, és az ehhez kötődő Pálos Rendet is megszüntették, és elüldözték. Ekkor látta utoljára a felszínt a katakomba rendszer.

Pedig a Pális Rend tagjai, és a velük rokonszenvező kultúra nem akármit valósított meg a Pilisben. Egyes legendák szerint hatalmas piramisokat emeltek, melyek gyakorlatilag a mai Pilis hegység hegyeinek gyomrában találhatóak.

Vajon bennük tárolták azt a felbecsülhetetlen értékű ősi tudást, amit a pogányok cégül rovásírással jegyeztek fel? Vagy valami mást tárolhattak bennük? A mérhetetlenül nagy kincset, melyet az ősmagyarság idején összegyűjtöttek hazánkban?

A Pilisnek tehát létezik három, gúla alakú, mesterségesnek tűnő csúcsa, a Három-hegy: az Árpád-vár, a Magas-hegy és a Rám-hegy. Ráadásul több forrás is említi, hogy elhelyezkedésük az Orion csillagkép méretarányos földi leképezése.

Ilyen ehhez hasonló leképeződés csak Egyiptomban ismert, a Gizai Nagy piramis, és környezete esetében.

Nincs információ arról, hogy ezek a hegyek eredetileg is hegyek voltak-e és a gyomrukba vájták egy eddig ismeretlen technológiával a piramisokat, vagy eredetileg is piramisnak épültek, melyeket később nagy mennyiségű földdel próbáltak elrejteni, és betemetni.

A szkeptikusabb szemléletűek szerint azonban nincs itt semmi látnivaló, és valójában ezek csak érdekes legendák, melyek megpróbálnak misztikus magyarázatot adni arra, miért hasonlítanak egy kicsit a piramisokra ezek a hegyek.

OSZD MEG másokkal is!

rejtélyek magyarország piramisok


Megtekintések száma: 62222





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet