Kiadták Európa vörös kódját: nagyon nagy a veszély!

2019. június 28., péntek




A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy akár halált is okozhat, ha valaki a napon végez intenzív fizikai tevékenységet…

Nem vicc!

Annyira meleg van Európa egyes helyein, hogy hivatalos közleményekben hívják fel a veszélyt a lakosság számára.

Az elmúlt napokban már sejteni és érezni lehetett, hogy egy újabb, minden eddiginél nagyobb hőhullám hozhatja el a “poklot” Európába.

A kontinensre megérkezvén aztán 40 fok fölé emelte rengeteg helyen a hőmérsékletet.

Franciaországban vörös kódot adtak ki, Spanyolországban erdőtüzek alakultak ki, a helyzet több más nagyvárosban és régióban is kritikus.

Franciaország történetében először adta ki a legmagasabb, vörös riasztást a helyi meteorológiai szolgálat a közelgő hőhullám miatt.

Közben a BBC beszámolója szerint tűzoltók százai küzdenek Spanyolországban, ahol a 40 fok fölé emelkedett nappali hőmérséklet ideje alatt a régió elmúlt 20 évének legsúlyosabb, és leggyorsabban terjedő erdőtüzei pusztítanak.

Legalább 6,5 ezer hektárnyi terület érintett a tüzekben La Torre de l’Espanyolnál, ami mintegy 80 kilométerre található Tarragonától.

Meteorológusok időközben figyelmeztettek, hogy a következő három napban a hőmérséklet további növekedésére lehet számítani, és a spanyol tüzekben érintett területek száma 20 ezer hektárra is felmehet.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes időjárás figyelmeztetés


Megtekintések száma: 39554





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet