Kiengedik az olaszliszkai lincselőt? Ennyit a magyar jogrendről!

2019. május 29., szerda




Az olaszliszkai eset 2006-ban óriási felháborodást okozott az egész országban.

Szögi Lajost - aki elsodort egy elé az útra kiszaladó kislányt - gyakorlatilag agyonverték a gyermekei szeme láttára a feldühödött kisebbségbe tartozó rokonok.

Most az elsőrendű vádlott szabadulhat, ez pedig újra nagy felhördülést okozott.

Főleg azért, mert még az olaszliszkai lincselő perelte be a börtönt, mert szerinte nem voltak megfelelőek a fogvatartásának körülményei.

A vicc az, hogy meg is nyerte a pert, több millió forintot, miközben Szögi Lajos családja addig nem is kapott egyetlen forint kártérítést sem.

A hírek szerint legalább ezt végre megkapták, mert az elkövető a "sérelem díját" nem tarthatta meg.

Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője kedden az MTI-vel azt közölte: ifj. H. D. elítélt a kiszabott szabadságvesztést a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti, ahonnan feltételes kedvezménnyel július 15-én, a büntetést kitöltve 2023. október 14-én szabadulhat.

A büntetés-végrehajtási bíró megállapította, hogy az elítélt a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított, különböző címen 53 jutalmat is kiérdemelt, érvényben lévő fenyítése nincs.

A fogva tartás alatt tanulmányait jó eredménnyel folytatja, júniusban érettségizik, önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett....

Őszintén:

Valaki elhiszi, hogy egy ilyen alattomos ember képes megváltozni?

Hány olyan esetről hallani idehaza is de világszerte is, hogy jó magaviselet miatt kiengedtek egy gyilkost, aki aztán újra megtette...?!

Hány és hány újabb ártatlan áldozatnak kell így elvennie az életét a magyar igazságszolgáltatás cinkos közbenjárásával?

OSZD MEG másokkal is!

érdekes magyarország botrány


Megtekintések száma: 48207





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet