Kiengedték Csenge gyilkosát: tényleg csak ennyit ér egy emberi élet kioltása?!

2020. március 6., péntek




A borsodnádasdi emberölés miatt négy évre ítélt B. Rolanddal (22) szemben a bíróság házi őrizetet sem rendelt el, a férfi teljesen szabadon járkálhat, oda mehet, ahova csak akar.

B. Roland a bíróságról visszament személyes tárgyaiért a börtönbe, majd ismeretlen helyre távozott. Tárgyalásán egyetlen hozzátartozója sem volt ott. Hollétével kapcsolatban csak annyi biztos, hogy nem ment haza Borsodnádasdra, a szülői házba.

– Védencem hollétéről nem adhatok információt – közölte a Blikk megkeresésére a férfi ügyvédje, dr. Boschánszky Iván. Értesülésünk szerint a védő a tárgyalás előtt lehetséges alternatívaként felvázolta, hogy akár ilyen ítélet is születhet, Roland azonban nem nagyon merte beleélni magát.

Valamiért automatikusan mindenki azt hitte, hogy bár a bírónő elengedte a tárgyalás után Rolandot, a büntetése további részét házi őrizetben kell letöltenie – kezdte az áldozat egyik falubeli ismerőse.

– Bennünk is csak most tudatosult, hogy ez nem így van, és Roland újra szabad ember. 

Felbukkanhat bárhol, és fogalmam sincs, mi a garancia arra, hogy nem úgy bánik mással is, ahogy Csengével tette. Rémisztő még csak belegondolni is, hogy senki nem ellenőrzi ennek az embernek a mozgását – mondta elkeseredetten az ismerős.

2017 szeptemberében egy vízelvezető aknában találták meg K. Csenge (†17) holttestét. A szakértő megállapította: a fiatal lány élve került a csatornába, halálát fulladás okozta. 

A vádirat szerint előző este Csenge, B. Rolanddal találkozott. 

A fiatalok valamin azonban összevesztek, a fiú ököllel többször megütötte a lányt, aki elájult. Ezt követően B. Roland hosszan vonszolta, majd az aknába dobta Csengét. Az ügyészség 14 évnyi börtönbüntetés indítványozott.

A Miskolci Törvényszék bírája azonban úgy ítélte meg, hogy a vádlott nem szándékos, hanem gondatlan emberölésben bűnös, amiért négyévnyi szabadságvesztéssel sújtotta.

Arról is rendelkezés született a bíróságon, hogy B. Roland, bár még csak 30 hónapot töltött le büntetéséből szabadon távozhat. 30 hónapot már letartóztatásban volt és jó magaviselet esetén büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra helyezheti a bíró. 

Rolandnak azonban ezt sem kellett megvárnia, a bírói döntés szerint két hónappal előbb maga mögött tudhatta a börtönt.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet, az ügyészség azonban a vádlott terhére téves minősítés és súlyosítás miatt fellebbezést jelentett be. 

Az ügy másodfokon Debrecenben folytatódik.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 11685





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet