Kifejleszthették a koronavírus elleni végzetes védőoltást

2020. április 5., vasárnap




Nemrég hozták nyilvánosságra, hogy sikerült kifejleszteni egy olyan vakcinát a koronavírus ellen, ami az eddigi kísérletek alapján elegendő antitestet termel a szervezetben a covid-19 legyőzéséhez.

A vakcina, amelyet a University of Pittsburgh School of Medicine kutatói egereken is teszteltek, olyan mennyiségű antitestet generált, amiről úgy gondolják, hogy elegendő ahhoz, hogy a vírust „semlegesítse” a befecskendezéstől számított két héten belül. 

Állítólag a vakcina első nem hivatalos, emberen való tesztelésére is sor került a múlt hónapban egy seattle-i laboratóriumban, miután egy másik amerikai kutatócsoport kihagyta az állatkísérleteket, amelyek a hatékonyság és a biztonság megállapítására szolgálnak.

A tanulmány szerzői az Independent értesülése szerint már megkeresték az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerészeti Testületét új gyógyszer-jóváhagyása céljából.

Több tucat másik, tudósokból álló csapat is van világszerte akik a védőoltás kifejlesztésén dolgoznak, és a kísérletek előrehaladott állapotban vannak. 

Azonban a hírek szerint a Pittsburgh-i kutatók tanulmánya az első, amelyet más, külső intézményekben dolgozó tudósok is áttekintettek, mielőtt nyilvánosságra hoznák.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 9093





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet