Kínában építik meg a Titanic élethű mását

2016. december 5., hétfő




A Titanic élethű nagyságú mását szeretnék megépíteni Kínában, ami a legmodernebb technológiával átélhetővé teszi majd a jégheggyel való ütközést is.

Valóságos csoda

A Titanicról nincs olyan ember, aki még ne hallott volna soha semmit. A múlt században tragikus körülmények között jéghegynek ütköző, majd váratlanul elsüllyedt óceánjáróról azt tartották, hogy elsüllyeszthetetlen.

A világ egyik legnagyobb hajója volt akkoriban, és igen impozáns méretekkel rendelkezett.

Tizenegy emelet magas volt és egy hatod mérföld bosszú. A két szélső hajócsavart négyhengeres dugattyús hajtóművek két sora mozgatta, egy alacsony nyomásos turbina pedig a középső hajócsavart.

Soha többé nem lesz hozzá hasonló - állította Charles Burgess pék, aki igazán értett a hajókhoz. Igaza volt, és valószínűleg igaza is lesz, még annak ellenére is, hogy most Kínában próbálkoznak meg a legenda feltámasztásával.

A Titanic élethű mása

Nem kell megijedni nem arról van szó, hogy megépítenék az óceánjárót újra, és a vízre bocsátanák, bár ilyen projektek is tervben vannak.

A legendás hajó egy élethű nagyságú mását építenék fel, melyen át lehet élni majd a jéghegynek ütközés pillanatát is, és az azt megelőző napokat. Mindezt a lehető legkorhűbben.

Azt azért nem várhatjuk el, hogy minden egyes kabin és szoba rekonstruálásra kerüljön a hírek szerint, de azt igen , hogy a Titanic főbb helyszínei, nevezetességei mind kidolgozásra fognak kerülni az elkészülő modellben.

Különleges technológiát fognak alkalmazni, hogy képesek legyenek az oda látogató vendégek átélni a tragédiát.

Ez egy picit szenzációhajhász és morbid, ugyanakkor sokakat fog minden bizonnyal vonzani az, hogy átéljék a Titanic, a legendás óceánjáró első, és egyben utolsó végzetes útját.

Hollywood egyik legjobb designere és berendezője, Curtis Schnell is dolgozik többek között a projekten, hogy a jövő évben, vagy az azt követő évben ár látogatható legyen a Titanic képmása.

Egy igazi is készül

A Blue Star Line által tervezet Titanic II elképesztően hasonlít majd az 1912-ben elsüllyedt eredetijére.

A luxushajó, mely szinte minden részletében ikertestvére a jéghegynek ütközött elődjének, csak 2018-ban indulhat el első útjára Kína Jiangsu városából, hogy aztán Dubaiban kössön ki.

Ha valóban elkészül az eredetileg 2016-ra tervezett építészeti remekmű, akkor minden bizonnyal évekig nem lehet majd egykönnyen jegyet váltani rá.

A belső tereket egy az egyben visszaadó replika, hűen névadójához, megtartja a törökfürdőt, a klasszikus tornatermet, a díszlépcsőt, a dohányzó szobát, a Marconi termet és a Párizsi kávéházat is.

technológia technika történelem titanic


Megtekintések száma: 96779





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet