Kíváncsi vagy a világ legnagyobb Jaffa kekszére?

2017. március 12., vasárnap




Új Guinness-rekord! Nézd meg a videót és a képeket, le fog esni az állad.

A rekordok mindig azért vannak, hogy megdöntsék őket. Hallottunk már az elmúlt években bődületes rekordkísérletekről. A legnagyobb, legöregebb, legédesebb, legcsípősebb után most itt a legfinomabb, és egyben legnagyobb keksz is.

Egy csapat cukrász elkészítette ugyanis a világ legnagyobb Jaffa kekszét.

A gigantikus édességhez 6 kilónyi porcukrot, és ugyanennyi lisztet használtak fel, azaz összesen 14 kilót nyom az egyetlen keksz darab, mely nagyobb, mint egy ember.

A Rutlandben elkészített édesség igazi angol kedvenc. Arrafelé nagyon szeretik az ilyen különféle ízesítésű töltelékekkel töltött kekszeket.

A Jaffa keksz természetesen nevéhez méltóan Jaffa ízesítést kapott. A készítők elmondása szerint külön két ember erejére volt szükség az édes "falat" megemeléséhez, és a helyére pakoláshoz.

Természetesen rögtön világrekord is lett belőle, ezért a jövő Guinness-rekordok könyvében biztosan viszont fogjuk ezt a hatalmas kekszet látni.

Az alábbi videón nem csak magát a monstrum édességet tekintheted meg elkészült formájában, de a készítésének egyes mozzanatait is bemutatják neked.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

rekordok rekord világrekord


Megtekintések száma: 37531





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet