Kíváncsi vagy arra, hogy milyen a valódi Mars felszín?

2017. március 22., szerda




Ezt a látványos tudományosan hiteles videót 3 hónap alatt készítették el, hogy megmutassák, milyen látvány fogadna minket a Mars felszín felett repülve. Elképesztő!

Hamarosan kolonizálhatjuk a Marsot: a jövő emberes Mars missziói hosszabb távon mindenképpen ezt vetítik előre, csak apró lépések tekintetében.

Mivel emberi szem még sohasem látta a Mars felszínét, és csak a képek, a szondák által küldött " élettelen" virtuális felvételek állnak rendelkezésünkre róla, nagyon sokan eljátszottak már azzal a gondolattal, hogy vajon milyen is lehet a vörös bolygó felszíne.

Tényleg annyira vörös, mint mondják? Az égbolt is? Csupa homok és szikla minden? Vagy ezeket csak a NASA által közzétett fotók sugallják? Rengeteg a kérdés, mely különféle összeesküvés elméleteket is szül időnként.

Az már bizonyos, hogy a Mars talaja könnyen termékennyé alakítható, ugyanis megél benne a burgonya, ezt nemrég tudományosan is bizonyították.

Az azonban közkeletű tévhit, hogy a Mars pora mindig mélyvörös. Valójában igen gyakran krémszínű, vagy világosbarna, de egyes helyeken szürkés, vagy akár zöldesszürkés árnyalatú is lehet.

Ami pedig a marsi tájat illeti: Sokkal változatosabb, élettel telibbnek hat, mint azt a szondák és a Mars roverek képei sugallják.

Ezt bebizonyítandóan készítettek el nemrég egy olyan szakmailag és tudományosan is kifogásolhatatlan videót, mely bemutatja, hogy mit is látnánk, milyen látvány fogadna minket a Mars felszíne felett repülve.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen mars marskutatás


Megtekintések száma: 29077





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet