Kőfaragások bizonyíthatják az unikornisok létezését?

2017. május 20., szombat




A közvélemény szerint kitalált állatok, a mendemondák, legendák csodálatos lényei. De mi van, ha tényleg léteznek, és léteznek még ma is?

Az elmúlt években többször hallani lehetett szokatlan beszámolókról a világ elhagyatott dzsungeleiben, vagy Európa magas hegyvidéki tájain, melyek egyszarvúakról mesélnek. Tényleg léteznek ezek a lények?

Egyszarvú, avagy unikornis

Az egyszarvú nem más, mint egy ló alakú állat, vörös lófeje, fehér lóteste, őzlába és oroszlánfarka van, homloka közepén egyenes hegyes szarvval, mely hatalmas fegyveréül szolgál.

Hazájának Indiát vagy Afrikát tartják. Már az ókori íróknál is feltűnt, például Arisztotelész, Plinius és Aelianus műveiben. Egyes utazók, például Katte, Rüppell, Fresnel Müller, akik a Fokföldről és mások, akik Numibia irányából haladtak előre Afrika belsejében, egyszarvút ábrázoló sziklarajzokat találtak.

Ókori eredetű hiedelmek szerint szarvának pora minden méreg hatását közömbösíti.

Ezeket az állatokat csak úgy lehet elfogni, ha egy szűz leányt ültetnek le útjukba, az előtt letérdel, és ölébe hajtja a fejét. Különösen a középkorból maradt fenn sok ábrázolása; kedvelt volt címerállatként is. A szűziességnek vagy Szent Jusztiniának volt a jelképe. Még a 18. században is gyakran megjelent az egyszarvú alakja a patikák ajtaján.

Az ókori görögöknél i.e. 415-ben jelent meg, a történetíró és orvos Ktésziasz írt a különös állatról, mikor a perzsa királyok szolgálatába állt.

Beszámolójában így ír róla: nagyobb, mint a ló, vadon él, teste fehér, feje bíborvörös, szeme kék, a homlokán pedig egy negyvenöt cm hosszú szarv található, mely a tövénél fehér, a közepén fekete, a csúcsánál karmazsinvörös.

Ktésziasz az állat származási helyeként Indiát nevezi meg, viszont láthatjuk majd, hogy nemcsak itt, hanem a világ számos más területén is jegyeztek le hasonló lényeket, így az egyszarvú nem nevezhető egyértelműen indiainak.

indus-volgyi-faragasok-unikornis

Indus völgyi, egyszarvúakat ábrázoló kőfaragások.

A hazájának tehát elsősorban Indiát tartják, de Afrikát és Kínát is sokszor említik az egyszarvú eredeti származási helyeként. Ennek megfelelően mindenhol megtalálható az állat egyedi külső jellemzése, és szimbolikus értelmezése, mert az egyszarvú nem csupán egy képzeletbeli mesés lény, hanem jelkép is.

Bár az egyszarvúakkal kapcsolatban nagyon kevés a kézzel fogható bizonyíték vagy információ, akadtak szokatlan esetek az elmúlt évtizedekben.

Észak-Korea arról számolt be, hogy bizonyítéka van a legendás állat létezésére.

A KCNA állami hírügynökség jelentése szerint a barlangot a főváros, Phenjan területén találták meg, a Moran-hegyen, nem messze a Jongmjong-templomtól. Az odú előtt egy négyzet alakú sziklát találtak, melyre az "unikornis odúja" felirat van felvésve.

Jo Huj Szung, a kutatást végző Észak-koreai Tudományos Akadémia Történeti Intézetének vezetője azt nyilatkozta, hogy a koreai történelemkönyvek szerint létezett az unikornis, melyet Tongmjong király, a Krisztus előtt 277-től Krisztus után 668-ig fennálló Kogurjo királyságalapítója lovagolt meg. A hírügynökség jelentése szerint a felfedezés bizonyítja, hogy Phenjan volt a fővárosa az ősi Koreának.

Persze sokan mondhatnák, hogy a helyén kell kezelni azt, amit Észak-Korea mond, de mint később látni fogjuk, nem csak ők kerültek erős bizonyítékok birtokába.

egyszarvu-bebi

Az elmúlt évtizedben készítettek több olyan videót, mely feltehetőleg az állatot ábrázolja, vagyis megerősítik annak létezését.

Az egyik ilyen - és talán legnagyobb port kavart - videó egy hegyvidéken készült. A kamerás épp a tájat videózza, amikor lencsevégre kapja a különös állatot, aki egy pillanatra tűnik csak fel, majd eltűnik a fák között.

A videó hatalmas média visszhangot váltott ki, és később jelentkezett egy cég, hogy az egész videó nem más, mint egy csalás, egyfajta reklám. Sokan azonban azon a véleményen vannak, hogy ez az egész csak egy fedősztori, és valójában csak megpróbálják eltitkolni az egyszarvúak létezését.

A titkolózás oka több minden lehet. Egyesek szerint ha kiderülne, hogy valóban léteznek ezek a legendás állatok, a közvélemény részéről óriási nyomozások indulnának be más paranormális jelenség kapcsán, amit a kormányok nem akarnak, hiszen nem tudhatunk róluk.

Egy amerikai folklór kutató szerint talán az egyszarvúak szarvában találjuk meg az örök élet kulcsát, vagy a rák ellenszerét.

Csak feltételezés, spekuláció, de minden legenda mögött ott van egy kis igazság. Németországban találtak egy feltehetőleg egyszarvúak búvóhelyeként funkcionáló barlangot, mely tele volt különös csontokkal. Az odúra a Harz hegységben bukkantak rá.

A csontokból egy bizonyos Otto Von Guericke rekonstruálta az állatot, ami legnagyobb megdöbbenésére egy egyszarvúra hasonlított leginkább.

Az egyszarvúakról szóló legendák még sokáig élni fognak, hiszen majdnem egyidősek az emberiséggel. Ezek a csodálatos állatok akár léteztek akár nem, történelmünk, kultúrán részeivé váltak.

paranormál kriptid kriptozoológia unikornisok


Megtekintések száma: 64083





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet