Komoly veszélyben lehetünk 2 évtizeden belül!

2017. július 23., vasárnap




Minden idők legdurvább katasztrófája következhet be.

Napjainkban számtalan nagy probléma sújtja az emberi civilizációt. Ott van például a globális felmelegedés, vagy a különféle világjárványok kialakulása, melyekre egyre nagyobb az esély.

Aztán a terrorizmus, vagy a különféle természetikatasztrófák, vagy űrből érkező fenyegetések sem elhanyagolhatók.

Azonban az egyik legerősebb, és egészen biztosan fenyegető veszély nem más, mint a népességnövekedés.

Hiszed vagy sem, de olyan mértékű demográfiai robbanásra van kilátás, mely minden ember életére hatással lehet.

Előbb, vagy utóbb ugyanis nem lesz elég élelem mindannyiunk számára. A mezőgazdaság, a gazdaság és az ipar nem fog tudni mindenkit ellátni, és tartani a jelenlegi növekedési ütemet. Különféle új technológiák kifejlesztésére lenne szükség, és egy komolyabb szemléletváltásra.

Ehhez az összeomláshoz hozzájárul még a globális klímaváltozás által terméketlenné vagy megművelhetetlenné váló területek drasztikus növekedése is.

Vagyis az élelmiszeripar termelékenysége nagyságrendekkel fog csökkenni, míg a bolygó lakossága jelentősen megnő.

Ez a folyamat akkora szakadékot eredményez majd a kereslet, azaz a szükséglet és a termelékenység között, hogy behozhatatlanná válik: így 2050-re egy globális éhínség és élelmiszerválság lesz kibontakozóban.

A globális éhenhalással riogató híreknek tehát sajnos van alapjuk, méghozzá nem is kicsi.

A népesség növekedésének üteme szinte megállíthatatlan. A Földön élő emberi populáció mértéke el fogja érni a 9 milliárdot is. Azt is sejtik a jövőkutatók, hogy hogyan fog lezajlani a dolog.

Ez 2030-ra olyan mértéket fog ölteni az élelmiszerválság, hogy a legtöbb alapvető élelmiszer ára meg fog jelentősen ugrani. A kenyér, a húsok és a víz is megfizethetetlen lesz. Egyes termékek ára akár 180%-kal is meg fog emelkedni, ami a csőd szélére sodorja majd a legtöbb országot.

A globális pénzügyi rendszer is össze fog omlani, és a fogyasztás a jelenleginél 70%-kal nagyobb igényű lesz, ami éhezésekhez, és nyomorhoz fog vezetni.

Nem csak ez a gond, hanem a már napjainkban is jelentkező vízhiány, mely egyre több országot érint.

A víz ráadásul egy olyan természeti erőforrás és igazi kincs lesz a kiszáradó világunkban, melyért egyesek szerint az emberiség háborúkat is képes lesz kirobbantani.

Nem túl szép kilátásokkal nézünk tehát szembe, mégis reménykedünk a legjobbakban és abban, hogy az emberiség szembe tud nézni az előtte álló feladatokkal.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány kataklizma


Megtekintések száma: 123736





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet