​Könnygázzal és gumilövedékkel oszlatták a tüntetőket, hogy elkészülhessen Trump fotója a Bibliával

2020. június 3., szerda




Az amerikai elnök a Fehér Ház mellett lévő Szent János templomhoz ment, ahol megállt pár fotóra, miközben a magasba emelte Bibliát. Ehhez viszont fel kellett oszlatni a George Floyd halála miatt tüntető tömeget.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében mondott rövid nyilatkozatot arról, hogy a zavargások ellen a katonaságot is kész bevetni Washingtonban és más nagyvárosokban.

Az amerikai elnök nyilatkozata végén azt mondta: "Ezek után megyek, hogy lerójam tiszteletemet egy nagyon, nagyon különleges helyen."

Trump a Fehér Ház mellett lévő Szent János templomhoz indult, amelyet egyébként keddre virradóra szintén felgyújtottak, de szerencsére a lángokat hamar eloltották, így nem keletkeztek nagyobb károk az épületben.

Ugyanakkor Trump rózsakerti nyilatkozata és templomi látogatása idején a Fehér Ház előtt tüntetők is voltak. Így ahhoz, hogy az amerikai elnök át tudjon menni a Szent János templomhoz, fel kellett oszlatni az egyébként békés tömeget.

A rendőrök így könnygázzal és gumilövedékekkel oszlatták fel a tüntetőket Trump előtt.

Az elnök a templomnál magasra emelt Bibliával állt meg, erről fotók is készültek.

Mariann Budde, a templomot vezető püspök felháborodottan nyilatkozott az esetről a Washington Postnak. Budde azt mondta, ő nem tudott Trump érkezéséről és arról sem, hogy könnygázt fognak bevetni azért, hogy az elnök díszletként használhassa a templomot.

A püspök szerint Trump üzenete ellentétes az egyház értékeivel, a szeretettel és a toleranciával.

"Legyen világos: az elnök Jézus tanításával ellentétel üzenethez használta a zsidó-keresztény hagyományok legszentebb szövegét, a Bibliát, és a templomunkat, az engedélyünk nélkül"

- mondta Budde a CNN-nek.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 4273





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet