Kormánybejelentés: védjegy garantálja a magyar élelmiszerek GMO-mentességét

2018. április 5., csütörtök




Ezentúl minden másképp lesz a magyar termékekkel, és jelentős változás lesz a boltok polcain?

Lehet, hogy hazánk nyerhet valamit a GMO elleni globális harcban? 

Az biztos, hogy komolyan odatettük magunkat, és talán eddig Európában itthon lehet a legjobban elkülöníteni a GMO mentes termékeket, és viszonylag kevés is a hasonló termék a piacon, más források szerint nincs is jelentős mennyiségben.

Most kormánybejelentést kaptunk arról, hogy Magyarország a GMO mentesség jegyében felhívja ezentúl azon élelmiszerekre a figyelmet, melyek GMO mentesek.

Pontosabban a kormány azt állíta, hogy garantálni fogják a magyar termékek GMO mentességét.

Vagyis aki magyar terméket vásárol, az biztos lehet abban, hogy nem génmódosított zöldséget vagy gyümölcsöt fogyaszt majd.

A védjegy, amelynek alapmotívuma matyóhímzéses minta, az egészséges, jó minőségű, természetes, GMO-mentes élelmiszereket jelöli.

A védjegy bevezetésével a tárca Magyarország GMO-mentes mezőgazdasági termelést erősíti.

A világon elsőként a magyar alaptörvény mondta ki a mezőgazdasági termelés GMO-mentességét, ehhez kapcsolódik a vásárlók tájékoztatása, a fogyasztói tudatosság erősítése.

A GMO-mentes védjegy az első olyan tanúsítvány Magyarországon, amely hiteles, állami garanciát nyújtó termékbiztonságot jelent.

Az ellenőrzéseknek köszönhetően az elmúlt két évben nem került GMO-val szennyezett vetőmag forgalomba az országban, és az üzletekbe sem került GMO-val szennyezett vagy nem megfelelően jelölt termék - sorolta.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a védjegy elsősorban a magyar vásárlók tájékoztatását szolgálja, azonban ez nem zárja ki azt, hogy a vállalkozások a külföldi értékesítéskor használják, népszerűsítve ezzel a magyar, jó minőségű, GMO-mentes élelmiszereket.

OSZD MEG másokkal is!

magyarország egészség GMO magyar egészség megelőzés


Megtekintések száma: 50128





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet