​Koronavírus: így működik az otthoni Covid gyorsteszt

2021. március 14., vasárnap




Hogy működik a patikákban kapható, első, otthon is használható COVID gyorsteszt?

A svájci Biosynex terméke hasznos segítséget nyújthat többek között azoknak, akiknek koronavírusra jellemző tüneteik vannak a fertőzés beazonosításában, annak kiderítésre, hogy átestek-e már a fertőzésen, sőt, már oltást kapottak számára is, hogy meggyőződhessenek arról, kialakult-e már náluk a védettség a fertőzés ellen.

Otthoni koronavírus gyorsteszt

A Biosynex Autotest COVID-19 az első olyan, Magyarországon forgalomba került gyorsteszt, amit otthoni használatra is engedélyeztek. 

A hazai gyógyszertárakban és gyógyászati segédeszköz szaküzletekben a napokban lesz kapható a termék, melynek segítségével a múltban, tünetekkel vagy azok nélkül lezajlott koronavírus fertőzések is azonosíthatóak. Emellett jó megoldás lehet azok számára is, akik már megkapták a COVID-19 elleni védőoltást és szeretnének meggyőződni arról, hogy kialakult-e náluk a védettség a fertőzéssel szemben.

A COVID-19 betegséget a SARS-CoV-2 vírusfertőzés okozza. A Biosynex Autotest COVID-19 teszt egy immunokromatográfiás gyorsteszt, ami a SARS-CoV-2 elleni IgG és IgM antitestek jelenlétét képes kimutatni egy csepp ujjbegyvérből. 

A Biosynex COVID-19 gyorsteszt segíti azoknak az embereknek az azonosítását is, akik nincsenek tudatában koronavírus fertőzésüknek, vagy azért, mert nem alakultak ki tüneteik, vagy mert nem diagnosztizálták helyesen a tüneteiket.

Ez azt jelenti, hogy a gyorsteszt segítségével azonosítani lehet a "csendes" fertőzéseket, valamint azokat az embereket, akik betegek voltak, de felépültek. Mivel a teszt a szervezet vírusra adott válaszreakcióját mutatja ki, az éppen kezdődő fertőzést nem jelzi.

10 perc alatt megvan az eredmény

A gyógyszertárakban és gyógyászati segédeszköz szaküzletekben kapható gyorsteszt egy vizsgálat elvégzésére alkalmas eszközöket tartalmaz. 

A teszteléshez a csomagban lévő eszközzel az ujjbegyből vett vért, valamint a reagens anyagot kell a mellékelt tesztkazetta megfelelő részébe juttatni. 

A teszt eredménye 10 perc alatt meglesz, ugyanakkor fontos, hogy a leolvasással nem szabad 20 percnél többet várni. A Biosynex Autotest COVID-19 gyorstesztjének pontossága az elvégzett vizsgálatok alapján megközelíti a 100 százalékot.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 3104





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet