​Koronavírus Magyarországon: itt van a friss vasárnapi jelentés

2020. szeptember 27., vasárnap




Erről jobb ha tud mindenki!

937 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 6 beteg halt meg, ezzel az elhunytak száma 736 főre emelkedett - közölte a kormányzati portál.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma javában zajlik Magyarországon. 

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Szeptemberben hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév, csaknem hatezer köznevelési intézmény több, mint tizenháromezer feladatellátási helyén. 

Az Operatív Törzs jelenleg 28 óvodában és 8 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 187 osztálynál és 7 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

A világon 32 749 934 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 992 991, a gyógyultaké pedig 22 615 767 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint.

Szakértők szerint ugyanakkor a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 4565





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet