Különleges felvételek kerültek elő az Ördögűző forgatásáról

2016. október 26., szerda




A világ legijesztőbb filmjének forgatásáról került elő egy korábban nem látott felvétel, melyben smink, és mimika teszteket végeztek Linda Blairrel.

Ha valaki azt mondja, hogy Ördögűző, akkor a legtöbb ember akaratlanul is összerándul. Ez ugyanis a világtörténelem legfélelmetesebb filmjeként számon tartott mozgóképes alkotás.

Még mai szemmel, a jelenlegi horrorfilmes felhozatalban is megállná a helyét, pedig a modern horrorok között is akadnak olyan klasszikusok, melyek képesek lennének felvenni vele a versenyt.

A helyzet azonban az, hogy az Ördögűző című filmen egyszerűen nem fog az idő. Ugyanolyan félelmetes felnőtt fejjel megnézve is, mint gyerekként.

Nemrégiben, néhány éve új felvétel került elő a forgatásról, melyben a főszereplő lánnyal, Linda Blairrel készítettek különféle tesztjeleneteket.

A lánynak mimikákat kellett próbálgatnia, gesztusokat. Először smink nélkül, aztán pedig riasztó, démonikus maszkban is.

Bár a kikerült felvételen nincsen hang, még így is ugyanolyan ijesztő, mint maga a film. Még ijesztőbbé teszi az egész videót az, hogy a benne látott ominózus ágy jelenetbe a színésznő meg is sérült annak idején.

A jelenetek nem mindegyike került bele a végső verzióba, noha a filmből készült egy rendezői változat is.

Ki tudja, hány hasonlóan hátborzongató tesztjelenet hever még érintetlenül valahol az archívumban, arra várva, hogy valaki megtalálja azokat?

A 15 milliós dolláros költségvetésű horror összesen több mint 402 millió dollárt hozott a stúdiónak, és az év legsikeresebb filmjének számított.

A kritikai elismeréseket pedig mi sem jelzi jobban, minthogy a filmet legalább 10 Oscar-díjra jelölték annak idején.

paranormál érdekes érdekesség ördögűzés ijesztő ördögűző


Megtekintések száma: 130353





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet