Különleges kozmikus részecskék pusztíthatják el a modern világunkat?

2017. augusztus 20., vasárnap




Meghibásodásokat, leállásokat, végleges károsodásokat okozhatnak, ami kataklizmába sodorhatja a Földet.

A nap által keltett gyilkos sugarak rendkívül veszélyesek, de nem az egyetlen veszély, mely a Földre leselkedik az aszteroidák, és az esetleges idegen invázió mellett.

A kozmikus részecskék - melyek az űrből érkeznek felénk, és nap mint nap a Föld légkörét bombázzák - hatalmas károkat tudnának okozni.

Akkorákat, amiket már nem tudna elszenvedni az infrastruktúránk, és csődöt mondana minden elektromos elven működő ketyere.

Nem elég, hogy megszűnne az áramellátás, az összes elektromos dolog elromlanak, még azok is, melyek akkumulátorról működnek.

Az összes műhold leállna, a távközlési vezetékek és vonalak elnémulnának, és a világ fele teljes sötétségbe borulna. Talán a sötét területeken - ahol épp éjszaka lenne egy ilyen esemény bekövetkeztekor - lenne a legnagyobb a káosz.

Sokan halnának meg, és nem is a jelenség miatt, hanem amiatt, amit a jelenség okoz a világunkban, mely gyakorlatilag 80%-ban függ már az elektromos energiától.

Nemrég egy komoly kutatás során azt is bebizonyították, hogy egyes kozmikus részecskék még a középmagasságban repülő utasszállítók fedélzeti vezérlőit, számítógépeit is megzavarhatják.

Ez a jelenség nemrég derült ki, korábban nem gondolták, hogy ennyire nagy ráhatással vannak ezek a részecskék az elektronikára a gépeken belül.

Éppen ezrét a felfedezés új megvilágításba helyezhet rengeteg eddig megoldatlan repülőgép szerencsétlenséget.

Ezek a kozmikus sugarak az űr mélyéből jönnek. Nem tudni még ma sem, hogy pontosan honnan erednek, de a tudomány mai állása szerint a csillagok - mint amilyen a Nap - és kvazárok, valamint feketelyukak is kibocsáthatják.

A bolygónk alapvetően védve van ezen kozmikus részecskékkel szemben, így nagy részük be sem jut a felszínig, azonban a mágneses mező erősen gyengülni kezdett az elmúlt években.

Ráadásul időnként nagyobb kozmikus részecskezápor megy neki Földünknek, és ebben az esetben sokszor előfordul az, hogy elérik a felszínt, és kisebb-nagyobb kárt tesznek a berendezésekben.

Ha otthon indult már újra minden ok nélkül a számítógéped, és sohasem lett meg a hiba, sem a szoftverben, sem a hardverben, akkor bizonyosan egy ilyen részecske okozhatta a jelenséget.

Rengeteg megmagyarázhatatlan anomáliáért lehetnek felelősek, és ezt még csak most kezdték el néhány éve kutatni.

Sokan aggódnak, ugyanis a kozmikus részecskék száma úgy tűnik, mintha emelkedne. Egyben a modern technológiák hiába válnak egyre modernekké, ezzel egy időben törvényszerűen egyre érzékenyebbek, egyre inkább finomhangoltak is.

Vagyis a jövő emberi társadalma, és a teljes infrastruktúránk is nagyon törékeny lesz.

Ha valaha egy elég nagy erejű kozmikus részecskezápor éri el a bolygónkat, akkor az emberiséget képes lehet visszataszítani a kőkorszakba.

katasztrófa tudomány fizika kvantumfizika kataklizma


Megtekintések száma: 131308





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet