Különleges találmány mentheti meg milliók életét

2017. február 11., szombat




A speciális szalagkorlát rengeteg autós életét mentheti meg világszerte.

Egyre rosszabb autóbaleset statisztika

Hatalmas probléma ma az autóbalesetek számának egyre nagyon növekedése. Ez a növekedés évek óta zajlik, és ezen még az sem segít, hogy az autógyártók próbálnak egyre biztonságosabb gépjárműveket tervezni.

Azonban a jó tervezés, és biztonságos technológiák felvonultatása nem elég, ugyanis még így is igen gyakran megesik, hogy balesetből, vagy egyéb más tényezőből adódóan egy autó lesodródik az útról.

Ebben az esetben pedig a korlátot átszakítva - már ha van jobb esetben - egy fának ütközhet, vagy sziklafalnak csapódhat, szakadékba zuhanhat.

A statisztikák szerint a halálos balesetek 30%-át kisodródás okozza, és az, hogy a gépjármű leszalad az útról.

Speciális szalagkorlát, mely milliókat menthet meg

A Viral Thread számolt be először nemrég arról a szalagkorlátról, mely különleges kialakítása révén nem csak megóvja az autót, és utasát, de vissza is "pattintja" őt az útra.

A szalagkorlátot bemutató videót már legalább 60 millióan látták, és elképesztő érdeklődést váltott ki.

Az új szalagkorlát ugyanis könnyedén lehet a jövő életmentő eszköze az útnak, ugyanis önmagában képes lenne bárki életét megmenteni, aki autójával lesodródna az útról.

Úgy fogja meg az irányítását vesztett autót, kamiont, buszt, hogy az nem törik ripityára, nem szenvednek a benne ülők súlyos, sok esetben végzetes sérüléseket.

A korlátot sok, egymás mellé állított hengerből állították össze, a hengerek pedig egyenként el tudnak fordulni saját tengelyük körül.

Ennek az az óriási előnye, hogy a jármű becsapódási energiáját a hengerek elnyelik azzal, hogy megpördülnek, csökkentve az utasokra, a járműre ható erőt.

Ha mindez még nem lenne elég, a korlát egyfajta nagyon erős fényvisszaverő bevonatot kap, ez pedig észrevehetővé teszi már messziről is, még egy ötét, elhagyatott úton is.

Hamarosan bevezethetik

A nagy kérdés természetesen az most ennek a hatalmas találmánynak a kapcsán, hogy miért nem jutott soha senkinek eszébe ezelőtt? Ugyanis maga a szalagkorlát, és annak hatásmechanikája nem bonyolult.

Mi több, roppant egyszerű, ezért nem értik sokan, hogy miért nem jutott eszébe hamarabb valakinek ez az elgondolás. Nagymértékben le lehetne csökkenteni a halálos áldozatok számár abban az esetben, ha valaki lesodródik az útról.

A szalagkorlát ugyanis megfogná a járművet, és csökkentené az ütközési erőt anélkül, hogy az autóban ülő utasoknak komolyabb bajuk esne.

Hogy idehaza mikor láthatjuk majd viszont a találmány, azt még nem tudni, de ha az állam egy kicsit rugalmas lenne, akár már a jövő héten megjelenhetnének ezek a speciális életmentő szerkezetek az utakon, a régi szalagkorlátok helyén.

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 44889





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet