Különös tengeri lény ólálkodik az Alaszka környéki tengerben?

2016. november 1., kedd




Különös mélytengeri élőlény bukkant fel Alaszkában. A legendás Ningen merészkedett el idáig, vagy egy eddig ismeretlen, másik élőlényről van szó?

Egy közel 4 és fél méteres valami láttak Alaszka partjainál, melyről még videót is sikerült készíteni. A felvételen jól látható, hogy a vízfelszín közvetlen közelében úszó lény egyértelműen biológiai eredetű, és nem valami szerkezet.

Egyesek viccesen megjegyezték, hogy a Loch Nessi szörny tett látogatást északon, a jeges vizekben. A valóság azonban az, hogy sokkal valószínűbb, hogy egy eddig ismeretlen fajról van szó, vagy magáról a hírhedt Ningenről, arról a tengeri kreatúráról, mely az Antarktisz vidékein él, a jéghideg mély vizekben.

A Ningen legendája több évtizedre nyúlik már vissza, amikoris egy Japán kormány által pénzelt, hivatalosan bálna-megfigyelést végző csoport többször megfigyelt az óceánon egy fehéres színű estet alakot a vízben, melyet Ningen-ként kezdtek emlegetni.

A Ningen szó utal arra, hogy a lény olyan, mintha egy ember lenne. Egyes beszámoló szerint fehér bőre van, máskor koromfekete bőrű lényként írják le, ezért sokan azt gyanítják, hogyha valóban létezik, akkor képes változtatni a színét.

A szokatlan lényről készült videót egy férfi készítette az Alaszkában található Chena folyónál. Bár nem értik, és nem is tudják megmagyarázni, hogyan kerülhet egy a kontinens belsejében kialakult folyóba egy ekkora élőlény, de egyesek szerint titkos földalatti barlangrendszereken keresztül, melyek nagy része víz alatt van, és összeköttetésben van az óceánnal.

Gyakorlatilag a Loch Ness szörny legendát is ezzel magyarázták, ugyanis egyes mérések szerint annak idején a Loch ness tó alján több nagyobb hasadékot is fölfedeztek, melyek további mélységekbe vezettek.

Ezek a járatok talán kapcsolatban lehetnek a nyílt tengerekkel, és sokan arra gyanakodtak, hogy a Loch Nessi szörnyet napjainkban talán azért nem találják már, mert ezeken a hasadékokon kijuthatott az nyílt vízre.

A szkeptikusok szerint viszont ez nem lehet a Ningen, mert egyrészt a lényre nincs semmiféle bizonyíték néhány homályos fotón kívül, másrészt egy faj egyetlen egyede valószínűleg nem tett volna meg ekkora utat, ráadásul azért, hogy a szárazföld belsejébe, egy édes vizű folyóban éljen tovább.

Sokkal valószínűbb az, hogy egy eddig ismeretlen állatra, vagy fajra bukkantak, és érdemes lenne különböző kutatásokat végezni a folyóban, hátha megtalálják a videón látott nagy testű lényt.

Az utóbbi években sok tudós és tengerbiológus jutott arra a logikus és ésszerű következtetésre, hogy a jelenlegi tengeri élővilág alig 10%-át ismerjük csupán.

Szerintük rengeteg olyan víz alatt élő szörny lehet még a világ tengereiben, melyek még soha egyetlen egyszer sem találkoztak az emberrel.

A jövő egyik nagy feladata, és kihívása ezeknek a tengeri monstrumoknak a felfedezése lehet. A valaha hallott legnagyobb óceán fenekéről érkező hangot, a Nagy buggyot is egy óriási, a nagy fehér bálnánál is nagyobb tengeri emlősnek tulajdonítják a kutatók a jelen ismereteink szerint.

paranormál szörny ningen mélytengeri szörny


Megtekintések száma: 221990





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet