Kutyaszerű lény tartja rettegésben az utazókat éjjelente Észak-Amerikában?

2016. július 6., szerda




Egyes Észak-Amerikában található főleg elhagyatott útszakaszokon az utóbbi években többször láttak az út mentén állni egy magas, emberszerű alakot. Azonban a lénynek hatalmas fogai és karmai voltak, mancsokban végződtek kezei, és éjfekete szőr borította. Kutyaszerű alakja miatt a helyiek csak "Dogman"-ként emlegetik, ami annyit tesz, "Kutyaember". Mi az igazság az éjjelente az utak mentén vadászó bestiával kapcsolatban? És mi a kapcsolat közte, és a hírhedt Bray Road-i szörnyeteg között, mely annak idején egy embert is felfalt Wisconsinban?


Valami éjjelente Észak-Amerika elhagyatott útjait bóklászik a sötétben. Áldozatra várva. vadászik, minden élőre, bármire ami mozog. A helyiek között már évekkel ezelőtt megindult a szóbeszéd egy lényről, mely napnyugta után jelenik meg az utak menti erdőkben, időnként pedig az utakra is kimerészkedik.

Az elmúlt időben a lény sokkal nagyobb visszhangot kapott, mint a Jeti, ugyanis sokkal gyakrabban látták, és a beszámolók is sokkal intenzívebbek voltak.

De vajon mi van az egész dolog mögött? Egy elveszett bestia csatangol az utakon éjjelente? Vagy egy eddig fel nem fedezett nagyobb termetű kutyafajról van szó? Esetleg a farkasemberről?

Halálra rémült autósok

A lényt legtöbbször az autóból látták, és annyira ijesztő volt, hogy az autók azonnal továbbhajtottak nagy sebességgel. A leírások szerint ugyanis olyan masszív, hogy képes lenne kárt tenni a járművekben is.

Ez a lény két lábon jár, fekete szőr borítja, leginkább pedig egy farkasemberre hasonlít, azzal a különbséggel, hogy talán inkább hasonlít egy meglett kutyára, mint farkasra, de ez utóbbi  jellemvonásai is egyértelműen érződnek rajta.

Kezei hatalmas karmokkal rendelkező mancsokban végződnek, szeme sötét, mely fényre világítani kezd, mint a macskáknak. Fülei hegyesek, mint egy farkasnak. A járása azonban inkább egy két lábon járó előemberéhez hasonlít.

farkasember-2

Az állat mély lábnyomokat hagy maga  után, az erdőkben már találtak ilyen azonosítatlan lábnyomokat. Ezek a lábnyomok egyértelműen nem emberi kéz alkotta hamisítások voltak, és nem tartoztak semmilyen más állathoz.

Nem egy felvétel is készült a lényről, igaz ezek rendre sötétek, és túl szemcsések ahhoz, hogy egyértelmű bizonyítékként szolgáljanak, ugyanakkor sokan meg vannak győződve ezen felvételek hitelességéről.

Az Észak-Amerikában járó autósoknak gyakran szokták tanácsolni, hogy kerüljék az elhagyatottabb bekötőutakat, mert a kutyaember ezeket a területeket kedveli leginkább, és agresszívan lép fel, ha a felségterületére tévednek.

farkasember-az-ut-mellett

Sokan kapcsolatba hozzák a lényt a hírhedt Bray Road Beast-tel, vagyis a Bray úti bestiával, mely Wisconsinban az Elkorn melletti utakon garázdálkodott 1936-ban.  Az eset azért vált híressé, mert ebben az esetben a bestia embert is ölt, ráadásul mindezt szerencsétlen - vagy a paranormális kutatók számára szerencsés - módon fel is vette maga az áldozat.

Bray Road Beast - a rejtélyes fenevad

A wisconsini farkasemberként kezdték el emlegetni  helyiek, akik gyakran látták az óriási, emberszerű, két lábon járó állatot. Minden találkozáskor agresszívan viselkedett, mikor futásnak eredt, akkor pedig négy lábon közlekedve, villámgyorsan volt képes loholni.

Bár a hely nem éppen Amerika északi részén található, mégis sok a kapcsolat a mostani jelenésekkel, észlelésekkel.

Rengeteg elmélet született már akkoriban is arról, hogy mi lehet ez az állat. A tudományos kutatók ésszerű magyarázatokkal próbálták elejét venni a találgatásoknak, nem sok sikerrel.

A lényről olyan teória is keringett, hogy talán egy óriásira nőtt kutya lehet, vagy egy prehisztorikus farkas utolsó megmaradt példánya.

2002-ben egy film került napvilágra, melyet még 1970-ben készítettek.  A Gable filmként elhíresült videó - mert ezt a feliratot találták meg a filmtekercseket tartalmazó dobozon - az egyetlen felvétel, melyen jól látható a titokzatos lény.

farkasember-3

A Gable film egyik képkockája

A felvétel közel 3 perces. Eleinte egyszerű házi videónak tűnik, azonban

a videó végén a kamerás észrevesz valami hatalmasat a fák között. A lény egy pillanatig meredten néz, majd megindul a felvételt készítő férfi irányába. A férfi menekülni kezd, de még látszik a felvételen, hogy az utolsó pillanatban elkapja a szerencsétlenül járt áldozatot, és a fogai is felvillannak egy ezredmásodpercre.

Később előkerült egy második Gable film is ami egy rendőrségi helyszínelést mutatott be, feltehetőleg a hatóságoktól származó anyagról van szó, amit a halottkémek munkája során rögzítenek bizonyos esetekben.

Ezen a videón éppen az első videót készítő pórul járt férfi félbeszakított testét vizsgálják a helyszínen, hogy rájöjjenek, mi okozhatta a halálát.

A rendőrség megállapította, hogy szó szerint félbeszakították a férfit. Később egy férfi, egy bizonyos Don Coyote jelentkezett, hogy ismerte a felvételen látható áldozatot. Szerinte a helyszínelést végző rendőrök közül többen félni kezdtek, egy pedig úgy tűnt, hogy megőrült az eset után...

Később a felvételeket csalásnak minősítették, a hatóságok, így a helyi rendőrség is mindent tagadott. Nem jött volna jól nekik, hogy volt valami, amit soha nem sikerült elfogniuk, és talán még ma is ott kószál a közeli erdőkben.

Észak-Amerikában is ugyanez a lény, vagy valami hozzá nagyon hasonló él az út menti erdőkben? Az a legszembetűnőbb, hogy a szemtanúk vallomásai teljesen egybevágóak, és nem mondanak ellent egymásnak.

Bármi is ez a lény, még nem sikerült befogni, vagy a nyomára akadni. Az sem teljesen egyértelmű, hogy egy lényről van szó, vagy több egyed élhet Északon. A lehetséges ésszerű magyarázatok száma véges.

Előbb-utóbb meg fog jelenni az állat, vagy el fogják kapni. A környéken már vannak önjelölt vadászok, akik éjjelente a bestia nyomait kutatják, hátha sikerül kilőniük.

kutyaszerű lény rettegés gable film


Megtekintések száma: 21996





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet