Lárvaburgert és szöcskelábat fognak árusítani a Coopban!

2021. április 15., csütörtök




A Coop bejelentése szerint a jövő héttől lesznek kaphatók üzleteikben a rovaros termékek, köztük például a fehérjében gazdag étkezési kukac.

A Coop megdöbbentő dolgot jelentett be. Lépni fognak, méghozzá az ínyencségek kedvelőinek piacára Arról van szó, hogy bevezetik jövő héttől az üzleteikben a lárvaburgert, és a szöcskelábat, mint terméket.

Elmondásuk szerint a közelmúltban végzett közvélemény kutatásaik, és piackutatási eredményeik ösztönözték arra őket, hogy megpróbálkozzanak vele.

Ráadásul a közelmúltban felülvizsgálták az ország élelmiszer-biztonsági törvényeit, így minden óvintézkedést és papírmunkát elvégeztek a termékek forgalomba hozatala előtt.

Az Essento nevű svájci startup által gyártott élelmiszerek augusztus 21-től lesznek elérhetők a Coopok polcain többek közt Genfben, Bernben és Zürichben.

Sokan nem tudják, de Svájc az első olyan európai ország, ahol törvényileg megengedik a rovarok élelmiszerként való forgalmazását.

Állattenyésztésben ugyan régóta használják, de az egy egészen más tészta. A svájci példával robbanás szerűen terjedhet el a dolog, így akár idővel hazánkban is találkozhatunk majd hasonló termékekkel.

A vállalkozóknak is lehetőségük lesz majd rovarokat importálni, de ezt nagyon szigorú előírások közepette tehetik majd meg.

Alapvetően bejöhet ez a trend, hiszen korábban is megjósolták, hogy Európa és más országok az egyre növekvő élelmiszerválság miatt áttérhetnek egyes keletről hozott rovar alapú táplálékokra, élelmiszerekre.

A rovarok mellett szól az, hogy kiváló fehérjeforrások, és gazdagok más tápanyagokban is.

Mindemellett sokkal könnyebb „termeszteni” őket, jóval kevesebb vizet igényel mondjuk egy szöcskefarm létrehozása és fenntartása, mint ugyanekkora területen kukoricát termeszteni.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség egészség élelmiszeripar


Megtekintések száma: 183779





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet