Le Passage de Gois ou Goa - Az út, amit minden nap elnyel a víz

2020. június 28., vasárnap




Létezik egy Franciaországot és egy aprócska szigetet összekötő autóút, mely időnként eltűnik.

Aki már látta valaha a Daniel Radcliffe főszereplésével készült "A feketeruhás nő" című horrorfilmet, annak kísértetiesen hasonló érzései lesznek a most bemutatott út kapcsán.

Mint ahogyan a filmbéli földutat, úgy ezt az autóutat is időnként elnyeli a víz, és a helyén hatalmas hullámok hömpölyögnek.

Aki pedig nem jut át rajta, az végleg csapdába esik, és meg kellé várnia, míg újra visszahúzódik a tenger.

A Le Passage de Gois ou Goa nem más, mint a Noirmouiter-sziget összekötő szakasza. Látszólag egy egyszerű, unalmas út. Azonban az út mentén egy tábla jelzi, hogy érdemes csipkednie magát az autósoknak, ha át akarnak érni, különben autóstól nyelheti el őket a dagály.

A rajta található, körülbelül négy kilométer hosszú autóutat két oldalt jelzőpanelek szegélyezik, ezek jelzik, hogy mikor emelkedik a vízszint.

Mivel korábban már voltak errefelé tragédiák, ezért több mentőpont is ki lett alakítva az úton, hogy ne történhessenek meg újra szörnyűségek.

Az úton csak akkor érdemes átkelni, ha még messze van a dagály. Ha ugyanis lefulladunk az út közepén, akkor még Isten sem ment meg minket az érkező, autót alját nyaldosó hullámoktól.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 52019





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet