Legális kannabisz cigi jön az áruházakba július 24-től!

2017. július 17., hétfő
Napokon belül megjelenik az első olyan cigaretta, mely kendert is tartalmaz! Először a Coop üzletekben lehet majd velük találkozni!

Megdöbbentő hír látott napvilágot, ami ráadásul igaz is. Július végén már kapható is lesz a kendertartalmú cigaretta, bár nem lesz olcsó.

Egy függtelen cég kezdte el előállítani a különleges cigit, ami valószínűleg hatalmas népszerűségnek fog örvendeni, mivel egyre növekszik a kannabisz elfogadottsága, mintha egy tendencia indult volna meg, mely Európa számos országában legalizálhatja majd a jövőben.

A Coop üzletekben fogják először forgalomba hozni ezeket a speciális cigarettákat, melyek 0,2% THC tartalommal rendelkeznek.

Természetesen nem Magyarországon kerül forgalomba, hiszen itt még mind a mai napig nem döntöttek az orvosi - sem a kereskedelmi - forgalomba szánt kannabisz sorsáról.

Egy független svájci cég áll jelenleg a dolog mögött ugyanis Svájcban a THC tartalommal rendelkező termékek 2011 óta legálisnak számítanak.

Ennyitől még nem lehet betépni, de mivel ugyanúgy tartalmaz kannabidiolt, nagyon sok jótékony hatása lehet, melyet korábbi, klinikai vizsgálatok során is kimutattak. Ráadásul a kannabidiol tartalom viszonylag magas, közel 20%-os lesz a cigarettákban.

Egy doboz 20 frankba, nagyjából 5500 forintba kerül majd.

A Local idézi a Coop szóvivőjét is, aki elmondta, hogy egy sor kenderszármazékot tartalmazó termékük van már most is, teák, sörök és olajok, és ezek igen keresettek.

idehaza nem tudni, mikor lesz egyáltalán valaha konszenzus arról, hogy mi is legyen a kannabisszal. Ugyanis a világ számos pontján egyre többen legalizálják a kender különböző - főleg orvosi - felhasználási módjait.

Ma már az orvostudomány is elismeri, hogy nem káros, hanem éppen ellenkezőleg: nagyon hasznos hatóanyagokat tartalmazó szerről van szó.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség kannabisz


Megtekintések száma: 586894

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet