Lenyűgöző képet készített a NASA a Mars szívéről, ami egyben furcsa találgatásokra ad okot

2017. február 27., hétfő




A szívvel, és a felvétellel kapcsolatban több érdekes elmélet merült fel.

A NASA egy elképesztően gyönyörű felvételt tett közzé melyet az egyik Mars körül keringő műhold készített. A képen a Mars szíve nevű képződmény látható.

Ha megnézitek a felvételt, tényleg azt lehet róla mondani, hogy egyedülálló, de mi még azt is megkockáztatjuk, hogy ez az elmúlt évek legszebb fotója a vörös bolygóról.

Csodálatos, ahogy a különféle rétegződésű sziklák, és a vörös por elkeveredik a térségben, és a Mars hatalmas, sötét dűnéi megrekednek ezek között.

A gyönyörű vidékre a HiRISE kutaói találtak rá, akik a Marsi műholdas felvételeket elemzik mostanában. Soha ezelőtt nem készültek ilyen részletes képek a Marsról.

A felvétellel kapcsolatban amellett, hogy gyönyörű, számtalan pletyka kering.

Az egyik szerint a Marsi szív elnevezés nem csak az optikai csalódásra utal, mely nyomán valóban hasonlít egy szívre, hanem arra, hogy a felvételen a Marsi életet is láthatjuk.

Hogy ez mit is jelenthet pontosan? Sokan felhívták a figyelmet arra, hogy a talaj erősen zöldes ezen a területen, és fa alakú, valamint növényzetre emlékeztető anomáliákat lehet a kinagyított képen észrevenni.

Persze a NASA a talaj elszíneződését kémiai folyamatokkal, és a nap fényével magyarázza, de sokak szerint ez az egész csak egy hazugság, és valójában a vidéken zöldessárgás egybefüggő növényzet található.

Nagy kérdés ez valóban: vajon az élet jelei fedezhetőek fel, mintegy elhintett rejtett információként, vagy az egész csak a fények, és az optikai illúzió műve?

Nehéz eldönteni, mindenesetre egyre több tudós és asztrobiológus gondolja úgy, hogy a Marson igen is lehet élet, méghozzá mélyen a talajban meghúzódó különféle barlangokban, üregekben.

Ezekről majd az első emberes Mars misszió során pedig meg is győződhetünk.

Ha neked is tetszett a Mars szíve, akkor OSZD MEG másokkal is!

mars marskutatás csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 21954





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet