Létezik a csúcshatás agytuningoló szupergyógyszere?

2016. október 1., szombat




Egy biokémikus olyan szupermolekulát fedezett fel, mint a Csúcshatás című filmben látott drog, mely képes megnövelni az emberi agykapacitást, és mentális teljesítőképességet.

Egy bizonyos Peter Walter évek óta kutatja egy olyan lehetséges gyógyszer tudományos alapjait, mely azt tenné lehetővé, hogy az emberi agy teljesítményét akár megtriplázza.

Ez lényegében egy olyan gyógyszer lenne, mely okosítja az élőlényeket. Peter élete munkájának tekintette a projektet, míg nemrég sikerült neki elérnie igen komoly eredményeket.

Szupermolekula, mely stimulálja az agyat

A férfi ugyanis rájött arra, hogy a belső sejtek milyen hatásmechanizmust dolgoztak ki arra, hogy kijavítsák saját sérüléseiket, és ezt a mechanizmust még hatékonyabbá manipulálta.

Az egyik munkatársa eközben a folyamat közben bukkant rá egy olyan szupermolekulára, mely felkeltette később érdeklődésüket.

Különböző kísérleteket végeztek ezzel a molekulával, és döbbenetes eredményekre jutottak.

A kísérleti egere ugyanis sokkal okosabbak lettek a molekulától, mint azok a társaik, akik nem kaptak belőle.

Kísérleteikben a szokásos labirintusos tesztet végezték el az agytuningolt egereken. Az átlagos egereknek átlagosan több mint egy percre volt szükségük, hogy megtalálják a kijáratot, míg a spéci molekulával beinjekciózott társaik 16 másodperc alatt kitaláltak.

A molekulát ISRIB névre keresztelték el, szabadalmaztatták, és egy szilícium-völgyi vállalat megvette a használati jogait. A cég azon munkálkodik, hogy meghosszabbítsa az emberek életét.

Óriási jelentősége lehet

Az jelenleg még nem tiszta, hogy az ISRIB képes e a komoly agyi traumák nyomait visszafordítani, vagy hogy az Alzheimer-kórt tudná-e hatásosan gyógyítani, de a kutatók már most rendkívül optimisták az ügyben.

A már most is bölcs tudósok azonban óvatosságra intenek, mert a létfontosságú sejtmechanizmusok megbolygatásának veszélyes mellékhatásai is lehetnek, és évtizedek telhetnek el, mire az ISRIB minden hatása ismertté válik.

Szupergyógyszer, ami okosít

A nyilvánvaló kockázat, és a nem elégséges tesztek, és hatások vizsgálata ellenére sokan már most úgy tekintenek a molekulára, mint a jövő szupergyógyszerére.

Ebből a gyógyszerből elég lesz egy pirulát bekapni, majd agykapacitásunk két-háromszorosával tudunk majd gondolkodni és cselekedni, mint a csúcshatás című filmben a főszereplő srác.

Ez nem a távoli jövő, hanem csak évek kérdése. Ha a gyógyszer fejlesztése jól alakul, akkor talán 5-10 év múlva a patikákban vényre felírt okosságot lehet majd vásárolni.

tudomány hihetetlen emberi test biológia


Megtekintések száma: 223416





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet